Položaj Roma

Antidiskriminacijski forum u Mostaru: Predstavljanje Specijalnog izvještaja o položaju Roma u BiH

Sci-Tech / Flash | 04. 04. 2014. u 15:04 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Misija OESS-a u BiH u partnerstvu s Uredom ombudsmena  za ljudska prava BiH organizira prvi Antidiskriminacijski forum na kojem će biti predstavljen Specijalni izvještaj o položaju Roma u Bosni i Hercegovini, u ponedjeljak 7. travnja u Mostaru.

Poseban naglasak Antidiskriminacijskog foruma tijekom predstavljanja Izvještaja bit će na položaju Roma na području Hercegovine, vezano uz ostvarivanja prava iz oblasti obrazovanja, zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja i zdravstvene zaštite. U radu Antidiskriminacijskog foruma sudjelovat će predstavnici romskih udruženja, nevladinih organizacija koje se bave položajem Roma, te organizacije za pružanje besplatne pravne pomoći.

Specijalni izvještaja o položaju Roma u BiH temeljen je na sveobuhvatnom terenskom istraživanju koji su zajednički proveli Ured ombudsmena za ljudska prava BiH i OESS-ov Ured za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR). Antidiskriminacijski forum organizira se u povodu Svjetskog dana Roma koji se obilježava 8. travnja.

Prigoda za medije bit će organizirana u ponedjeljak, 7. travnja u 12. 15. u Uredu ombudsmena u Mostaru (Ul. Kralja Zvonimira br.6).  Za sve dodatne informacije o događaju molimo vas kontaktirajte Meri Musa, službenicu za odnose s javnošću pri uredu Misije OESS-a u Mostaru na brojeve telefona: 063/ 337-346 ili 036/382-554.

Kopirati
Drag cursor here to close