sporo prenose informacije

Amerika gubi medijsku utrku s Rusijom i Kinom

Sci-Tech / Flash | 05. 01. 2016. u 15:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Američke radiodifuzne agencije Joffrey Shell kaže da ta institucija nema dovoljno novca zbog čega gubi utrku s Rusijom i Kinom u prenošenju informacija, prenosi Sputnjik.

"Nesporno je da ne dobivamo dovoljno sredstava kako bismo bili konkurentni televizijama poput ruskog RT i kineske CCTV", rekao je on, a prenio list "Washington post".

Shell smatra da je godišnji proračun od 730 milijuna dolara, koji se potom dijeli na sve organizacije Američke radiodifuzne agencije, samo mali dio onoga čime raspolažu njeni protivnici.

Kao najveće konkurente američkim televizijama Shell vidi ruski RT, kineski CCTV i katarski Al Jazeera.

"Washington post" je također ocijenio da je ruski RT daleko efektivniji i fokusiraniji u njegovoj djelatnosti, budući da njegov godišnji proračun iznosi 307 milijuna dolara.

Shell je kao jedan od načina da se stane na put "ruskoj propagandi" predložio promjenu pristupa u prenošenju informacija na svjetskom nivou.

"Ukoliko ne budemo dobivali dovoljno sredstava od poreznih obveznika, bilo bi bolje da se fokusiramo na direktni utjecaj na publiku. Iako želimo da budemo prisutni i na televiziji i na radiju, možda bi bilo bolje fokusirati se na mlade ljude i to obrac´anjem putem digitalnih tehnologija", rekao je Shell.

Kopirati
Drag cursor here to close