Nevladine organizacije

Aktivisti optužuju Yahoo da u Japanu prodaje krijumčarenu slonovaču

Sci-Tech / Flash | 28. 01. 2016. u 17:35 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevladine organizacije optužuju kompaniju Yahoo da je posredstvom svoje internet stranice u Japanu tijekom dvije godine prodala više od 12 tona slonovače. Britanski list "The Guardian" tvrdi da Yahoo organizira aukcije na internetu i u Japanu prodaje velike količine skupocjene kosti slonova koje nabavljaju od krijumčara.

Aktivisti za zaštitu životinja su posredstvom internet stranice Avaaz pokrenuli kampanju za sprečavanje trgovine slonovače u Japanu i za kratko vrijeme sakupili više od milijun potpisa.
Aktivisti optužuju internet kompaniju Yahoo da je u razdoblju od 2012. do 2014. godine prodala više od 12 tona slonovače u Japanu, a da su cijene kosti varirale od 20 do čak 60.000 dolara.

Iz kompanije Yahoo su pisanim priopćenjem negirali sve optužbe u vezi prodaje krijumčarene slonovače u Japanu. Yahoo kompanijini konkurenti Amazona i Google ne dozvoljavaju prodaju slonovače na svojim stranicama. I veliki sustavi internet trgovine eBay i Etsy su ranije zabranili takve prodaje.

Prema podacima međunarodnih organizacija u svijetu se svakodnevno ubije najmanje 100 slonova radi trgovine njihovim kostima. Organizacije koje se bore za zaštitu životinja optužuju Japan, Kinu, Tajland, Laos i Vijetnam da su pasivni u borbi protiv krijumčarenja i trgovine slonovače.

Kopirati
Drag cursor here to close