Apple slušalice

AirPods slušalice su prodajni hit

Sci-Tech / Flash | 12. 01. 2017. u 14:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Appleove nove bežične slušalice AirPods krenule su u prodaju prije samo nekoliko tjedana – prednarudžbe su bile otvorene 13. prosinca u SAD-u i tek nekoliko ostalih zemalja.

Unatoč tome, i činjenici da koštaju čak 159 američkih dolara, ove slušalice slijede tradiciju koju imaju Appleovi proizvodi, i odmah po lansiranju penju se na vrh ljestvica po popularnosti i prodaji.

Podaci o online kupovini slušalica koje je prikupila istraživačka kuća Slice Intelligence pokazuju da su AirPods slušalice u drugoj polovici prosinca skočile na čak 26% tržišnog udjela, dok su gotovo svi drugi brandovi izgubili udio, javlja Bug.hr.

Prije lasniranja AirPodsa Apple je već držao prvo mjesto s Beats slušalicama, koje su držale 24,1% svih slušalica prodanih putem Interneta u SAD-u. Nakon pojave AirPodsa, one preuzimaju vrh.

Osim njih, samo Bose bilježi rast tržišnog udjela, dok Beats i ostali značajnije padaju. Dodatno, dan kada su otvorene prednarudžbe za Airpods bio je po online prodaji slušalica plodniji nego tradicionalni dani rasprodaje, Crni petak i Cyber ponedjeljak.

Slice u svom izvješću spominje i veliku popularnost bežičnih slušalica općenito. One su bile zaslužne za oko 75% online prodaje u proteklom božićnom razdoblju.

Kopirati
Drag cursor here to close