Sedam decenija u Mostaru

70. godina od osnutka Srednje škole Sestara milosrdnica

Sci-Tech / Flash | 12. 05. 2017. u 13:38 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srednja medicinska škola Sestara milosrdnica Mostar, postala je jedan od zaštitnih znakova Mostara, rečeno je danas na proslavi 70 godišnjice od osnutka škole.

Inače, pod visokim pokroviteljstvom  Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko – neretvanske županije u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma herceg Stjepan Kosača u Mostaru, danas je Svečanom akademijom obilježen Dan škole i 70. obljetnica osnutka Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica Mostar.

Stana Rotim, ravnateljica Srednje medicinske škole u Mostaru ukratko se osvrnula na 70 godina njezina postojanja, ističući kako Škola može biti ponosna na veliki broj učenika, koji su nakon srednjoškolskog obrazovanja postigli zapažene svjetske rezultate, ne samo u oblasti medicine nego i u drugim oblastima, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Zahvalila je svima koji su kroz sedam decenija pomagali Školu i zajedno s njezinim učenicima i djelatnicima pridonijeli da postane jedan od zaštitnih znakova Grada Mostara.

Čestitajući Dan škole i 70. obljetnicu njezina utemeljenja, predsjednik Herceg istaknuo je kako je Srednja medicinska škola Sestara milosrdnica prošla trnovit put, te da je - ne samo opstala - nego stigla do vrha zahvaljujući ustrajnosti i nesebičnu dijeljenju znanja.

''Srednja medicinska škola Sestara milosrdnica Mostar kao krovna ustanova srednjoškolskog obrazovanja zdravstvenih djelatnika u Hercegovini, godinama je davala i još uvijek daje izniman doprinos ne samo razvitku zdravstvene struke nego i promoviranju najviših etičkih vrijednosti koje oplemenjene izvrsnošću mogu biti uzorom, ne samo obrazovnim nego i svim drugim javnim institucijama.

Ostvareni rezultati, generacije za život i rad osposobljenih zdravstvenih djelatnika, brojni stručnjaci, a osobito veliki broj istaknutih liječnika koji su bili njezini učenici, a napose način na koji Srednja medicinska škola Sestara milosrdnica obavlja svakodnevnu odgojno-obrazovnu djelatnost, na ponos su svim bivšim i sadašnjim upravama, profesorima i učenicima škole, ali i Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji i našoj Hercegovini.

Siguran sam kako će i današnje generacije učenika ove škole, dakle Vi - dragi učenici, nastaviti istim putem, kako ćete postati ponajprije dobri, marljivi i pošteni ljudi, a onda i vrsni djelatnici u našem zdravstvenom sustavu.

Konačno želim reći kako današnja Vaša velika obljetnica nije samo prigoda za osvrt na bogatu prošlost i sadašnje stanje, nego i obveza nas koji obnašamo javne dužnosti za promišljanje daljnjih koraka i strategije unaprjeđenja našeg obrazovnog sustava.

Vlada kojoj sam na čelu posebnu pozornost posvećuje obrazovanju kao ključnoj temi naše budućnosti, konkurentnosti i održivog razvitka. Stoga koristim i ovu prigodu da pozovem na suradnju i zajedničko promišljanje budućnosti našeg obrazovnog sustava.

Na koncu, uz zadovoljstvo što imam čast biti pokroviteljem obilježavanja sedamdeset godina postojanja i rada Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica, još jednom Vam čestitam veliku obljetnicu i pozivam Vas, ali i sve ostale naše obrazovne institucije, da i dalje težite biti i ostati u vrhu na ponos i dobrobit naše zajednice'', zaključio je predsjednik Herceg.

U sklopu Svečane akademije, zaslužnim pojedincima i institucijama uručene su prigodne zahvalnice, a obilježavanje Dana škole okončano je prigodnim druženjem djelatnika škole i njihovih gostiju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close