Uz pomoć helikoptera

Ugašen požar na Rujištu kod Mostara

Vijesti / Flash | 07. 11. 2015. u 13:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šumski požar na Rujištu kod Mostara, koji je izbio u srijedu, ugašen je danas oko 13 i 30 sati uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH, potvrdio je za Bljesak.info glasnogovornik Operativnog stožera Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije Pero Pavlović.

Teren zahvaćen požarom bio je krajnje nepristupačan pa je gašenje bilo moguće samo helikopterom, a dodatni problem u gašenju predstavljao je vjetar, koji je raspirivao vatru, kao i opasnost od zaostalih mina.

''Helikopter Oružanih snaga uspješno je danas obavio svoj posao. Na terenu su vatrogasna jedinica grada Mostara, Dobrovoljno vatrogasno društvo "Rujište", kao i radnici poduzeća Šumarstvo Srednje-Neretvansko d.d Mostar, koje će terenu dežurati tijekom dana kako ne bi došlo do ponovnog aktiviranja požara'', kazao je Pavlović.

Tijekom akcije gašenja požara na nepristupačnom terenu Rujišta, helikopter Oružanih snaga BiH MI-MTV 8 izbacio je 15 vedara vode, a nakon izvršene zadaće posada helikoptera vratila se u bazu Rajlovac.

''Bila je to još jedna uspješna akcija Oružanih snaga BiH, koje uvijek pokazuju spremnost da se, po zahtjevu civilnih struktura vlasti i u okviru raspoloživih kapaciteta, angažiraju na pružanju pomoći civilnom stanovništvu i organima vlasti'', priopćio je Ured za odnose s javnošću MO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close