Naša vlast

S 32.790 glasova u vlast

Vijesti / Flash | 18. 06. 2015. u 08:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S osvojenih 32.790 glasova (3,3 posto) na prošlogodišnjim izborima na federalnoj razini, s 25.677 glasova za državni parlament i sedam zastupnika u županijskim skupštinama (u samo tri županije), Stranka za BiH mogla bi ući u federalnu vlast.

Nakon objave rezultata izbora, predsjednik stranke Amer Jerlagić rekao je kako su njihovi rezultati očekivani te je naglasio kako će Stranka za Bosnu i Hercegovinu ostati parlamentarna.

No, Jerlagić je pozvan da bude dio vlasti u Federaciji BiH.

''Stranka za BiH dobila je ponudu da bude dio parlamentarne većine i da bude dio vlasti. Konkretno nismo razgovarali o bilo kojim ministarstvima, niti o bilo čemu drugom, već o želji i volji da se izađe iz ovog političkog kaosa, da se stvori ambijent političke stabilnosti i pravne sigurnosti, te da vidimo koji je najmanji zajednički sadržilac bitnih stavki koje bi bile dio agende, protokola, programa, sporazuma, poput podrške za reformsku agendu, puta BiH ka EU, podrške britansko - njemačkoj inicijativi'', rekao je Jerlagić nakon sastanka s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Dodao je kako Stranka za BiH rješenje krize u vidi i u prihvaćanju programa, koji je uradila grupa profesora ekonomskih fakulteta u BiH "Ekonomski fond za razvoj BiH".

''S koleteralom imovine koju ima BiH mogli bismo privući strane investitore, ali prije toga moramo osigurati političku stabilnost i pravnu sigurnost u BiH'', rekao je Jerlagić s kojim još mora razgovarati lider SDA Bakir Izetbegović, pa da se donese konačna odluka o novoj karici zategnutog koalicijskog lanca u Federaciji BiH.

Treba raditi, narodu je dosta stranackog prepucavanja. Narod hoce da zivi bolje, logicno je da budemo konstruktivni i da se krene sa izlaskom iz krize!

Posted by Amer Jerlagić on Wednesday, June 17, 2015
Kopirati
Drag cursor here to close