Rekonstrukcija

Mostar: Biljka prikrila nerad i sramotu

Vijesti / Politika | 07. 09. 2015. u 09:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako smo ih prizivali, bolja vremena za pločnike na raskrižju Dubrovačke i Vukovarske nisu došla.

Pisali smo kako je otežan pristup pješačkom prijelazu, koji je - ako to uopće treba pisati – nevidljiv, jer je umjesto uređenog nagiba za kolica, invalidaska ili dječja, ostala rupa.

S vremenom se ona punila smećem, a posljednih tjedana iz nje divlja biljka te pokazuje koliko su nemarni oni što rekonstuiraju prometnice dok se hvale novim svjetlima semafora.

''Asfalt na samoj cesti postavljen je na ljeto 2012. godine, a na samom raskrižju odavno ''počiva'' ulegnuće, dok su novi radovi nakon postavljanja semafora ostali očigledno nedovršeni'', pisali smo početkom ljeta navodeći kako ovo nije jedina mostarska crna rupa logike.

Biljka je barem sakrila smeće, ali je samo rascvjetali znak kako nikoga nije briga: Ni one koji grade na pola, ni one koji pred svojom radnjom gledaju ''šumu'', ni one koji pored te ''šume'' prolaze.

Inače, semafori na spomenutom raskrižju pušteni su početkom ožujka, a još se uvijek čeka na uređenje pločnika i pristupa invalidima, biciklistima i roditeljima s dječjim kolicima pješačkom prijelazu.

Podsjećamo, radovi su počeli krajem siječnja, a semafore je postavila tvrtka Telefonija Vidaković iz Doboja, koja je bila zadužena i za postavljanje semafora na vrhu Avenije. Ti su semafori, prema brojnim i zvučnim najavama, trebali imati ugrađena i tipkala, no na njih se još uvijek čeka.

Nas, koje upozoravamo na brigu i ne brigu, redovito upozoravaju da ima važnijih stvari od mostarskih semafora.

Kopirati
Drag cursor here to close