Igman

Manekenka i aktvistica SDP-a ranjena u hotelu na Igmanu

Vijesti / Crna Kronika | 01. 04. 2012. u 14:24 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agenciji Fena potvrđeno je iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo da je jutros u 06.50 sati stigla dojava o pucnjavi u hostelu Feri. Tom prilikom je ranjena djevojka E.K.

Na lice mjesta su izašli pripadnici MUP-a KS i slobode su lišili počinitelja koji se odveden na kriminalističku obradu.

"Na CUM u Sarajevu jutros u 9.00 sati dovezena je ženska osoba s inicijalima E.K. Konstatirana joj je prostrijelna rana lijeve natkoljenice. Rana je zbrinuta i djevojka je puštena kući", kazala je Feni glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.

Pozivajući se na neslužbene informacije, Nezavisne novine navode da je manekenka Emina Karišik (27) ranjena na seminaru SDP-a posvećenom strateškom planiranju stranke.

Odmah nakon pucnjave uhićen je mladić čiji su inicijali M. M. (29) iz Sarajeva. Na Karišikovu je, prema neslužbenim saznanjima, pucao iz ljubomore, dok u policiji nisu željeli komentarati motive pucnjave.

U hostelu Feri su rekli da mladić, koji je pucao na Karišikovu, nije član SDP-a i da je u hostel došao automobilom BMW.

"Došao je i tražio Karišikovu. Valjda su se svađali. Pucao je na nju, a ona je pobjegla u hostel", rekao je sugovornik Nezavisnih novina.

Emina Karišik ranjena je u lijevu natkoljenicu i nakon što su joj liječnici u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sanirali prostrijelnu ranu puštena je na kućno liječenje

Kopirati
Drag cursor here to close