Vrh avenije

Kasne svjetla na mostarskom semaforu

Vijesti / Politika | 08. 09. 2014. u 16:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su trebali su biti pušteni u rad s početkom školske godine, a to je 8. rujna, semafori na raskrižju na vrhu Avenije još uvijek nisu počeli raditi.

Izvođač radova i nadležne službe Gradske uprave Mostara ranije su za Bljesak.info potvrdili kako radovi na ovom raskrižju moraju biti gotovi do 1. rujna.

''Radovi će biti dovršeni do početka školske godine'', potvrdio je ranije za mostarski Dnevni list Rade Vidaković, vlasnik građevinske tvrtke Telefonija Vidaković iz Doboja, koja je izvođač radova.

Semafori na spomenutom raskrižju rješenje su za koje su se nadležni odlučili nakon što je na njemu bilo previše prometnih nesreća, a ''u igri'' je bio i kružni tok. No, zbog mosta Sutina, ipak je prihvaćeno rješenje sa semaforima.

''Stručnjaci iz Zagreba su prezentirali kružni tok za taj dio prometnice kao loš plan jer bi se stavljanjem u funkciju mosta, koji je u izgradnji, promet na tome dijelu jako zgusnuo. Semafori su najbolje moguće rješenje”, pojasnio je ranije ovakvo idejno rješenje Dražen Vrljić, stručni savjetnik za urbanizam i građenje Grada Mostara.

Na spomenutoj lokaciji trebali bi zasvijetliti moderni semafori, tipkalima i s prilazima za invalide. No, iako radovi kasne, vidljivo je i da će prilazi za invalide, ali i roditelje s kolicima, biti daleko od prilagođenih. Još uvijek su nesređeni pješački prijelazi, a prašinu je diglo i postavljanje semafora na pločnik, što su kasnije nadležni proglasili poslom koji je urađen po pravilima.

Podsjećamo, u subotu, 6. rujna pušteni su u rad semafori u Ulici maršala Tita u Mostaru, kod skretanja za naselje Zalik.

Radovi na ovom semaforu počeli su sedam dana kasnije 19. kolovoza, nakon početka radova na raskrižju na Aveniji, ali su dovršeni ranije što je za pohvaliti jer je raskrižje uređeno zbog obližnje škole. 

Kopirati
Drag cursor here to close