Ni b od bisera

Foto-svjedočanstvo: Ni B od Bune nije ostalo

Vijesti / Politika | 18. 08. 2014. u 08:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godinama se već priča o mostarskom izletištu Buna i godinama se kuju planovi što i kako učiniti s nekada svjetski poznatom turističkom destinacijom. Svu tu priču prate samo uzdasi ''kako je to nekada bilo lijepo'', a odgovora što i kako dalje, nema.

Naime, još prije dvije godine, u listopadu 2012., mostarsko Gradsko vijeće usvojilo je odluku o raspisivanju javnog natječaja za revitalizaciju Sportsko-rekreacijskog centra Buna. No, iako je iz Gradskog vijeća rečeno kako je ''cilj je da se riješi agonija problema starog 16 godina'', agonija je produžena za još dvije godine.

Tek je u lipnju, na radionici o turizmu, poručeno kako će obnova Doma za kulturu na Buni početi do kraja ove godine.

U njemu će, kako je tada potvrdila voditeljica Službe za gospodarstvo Grada Mostara Ivana Marić, biti otvoren centar za posjetitelje u kojemu će turisti moći saznati sve potrebne informacije o turističkoj ponudi Hercegovine.

No, kako smo navikli da obećanja imaju produženi rok trajanja, teško je povjerovati da će Buna tako brzo zasjati.

Priložena fotografija, na kojoj se vidi kako je to bilo prije deset godina, u srpnju 2004. i kako je danas, govori da su i Mostarci izgubili zanimanje za nekadašnji biser.

Danas je Buna mjesto za roštilj, ljubav na brzinu i uživanje u drogama na miru. Roštilja se uz automobile iz kojih trese glazba, na svakom koraku je smeće kojeg ili ostave 'roštiljaši' ili dovezu građani kojima je kontejner nepoznanica. Danas, godinama nakon obećanja, pravdanja ratom i uzdaha kako je nekada lijepo bilo, nije ostalo ni B od Bune.

Kopirati
Drag cursor here to close