Subota Dan D

Velić uoči "utakmice sezone": U igrače se uvukao strah, publika ih mora razbuditi

Sport / Košarka | 06. 03. 2014. u 13:28 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Velić je treći trener koji sjedi na klupi Širokog ove sezone. Doveden je kao očajničko rješenje da se spasi ova sezona za Široki, no u njegovoj povratničkoj utakmici Velićeva momčad izgubila je s 27 koševa razlike.

“Teško je u tri – četiri dana napraviti neku veliku promjenu, nitko nema čarobni štapić. Pokušali smo psihološki podignuti ekipu, razbuditi ih, ali teško je mladim igračima prilagoditi se na tri promjene trenera u sezoni. Puno prilika se propustilo, međutim, sve dosad napravljeno postaje nebitno jer pred sobom imamo utakmicu sezone”, kaže trener Širokog Ivan Velić za Dnevni list.

Široki je ove sezone izgubio nekoliko utakmica koje “nije smio izgubiti”, ali nakon subote i sudara sa Zadrom, više neće imati prilika.

“Ne bih to nazvao našom posljednjom prilikom, ali ako pobijedimo, imamo realne šanse za ostanak, u suprotnom bi Zadar bio u velikoj prednosti. Postoji opcija i da Szolnoki bude posljednji, ali nećemo se previše baviti kalkuliranjem nego se spremiti što bolje za idući susret”, govori Velić.

Sami košarkaši ističu kako još vjeruju u ostanak u ligi, sama statistika ukazuje da šansa postoji, međutim, na parketu puno od tog samopouzdanja ipak ne pokazuju.

“To je sasvim normalno jer puno njih nije bilo u ovakvoj situaciji, premladi su da bi imali takve utakmice. A teže je boriti se za ostanak u ovoj poziciji, nego kao favorit za vrh. Samo od straha su izgubili i utakmicu s Mega Vizurom, naš najveći problem je to koliko igrači vjeruju u sebe. Tražim od njih da vjeruju da mogu dobro odigrati, ne i da moraju, jer je ogromna razlika između – morati i moći. Ako uspijemo iznijeti utakmicu psihološki, onda možemo i do rezultata”, smatra Velić te zaključuje:

“Očekujem i ne sumnjam u veliku potporu pune dvorane Pecara kako bi igrači dobili dodatnu energiju i inspiraciju u svojoj igri”.

Kopirati
Drag cursor here to close