Važeći ugovor

Velež: Škahić ne može potpisati za Slobodu jer je naš igrač

Sport / Nogomet | 25. 06. 2015. u 17:24 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ibrahim Škahić nedavno je potpisao za tuzlansku Slobodu. No njegov dojučerašnji klub Velež tvrdi da Škahić nije mogao prijeći u Tuzlu jer ima validan ugovor s mostarskim premijerligašem.

Velež izražava najdublje razočarenje ponašanjem Slobode, a  vezanim za igrača Ibrahima Škahića. Navedeni igrač se nije pojavio u nedjelju na klupskoj prozivci, a naknadno nas je informirao da će se radu ekipe priključiti za nekoliko dana. Nedugo zatim, preko sredstava javnog informiranja saznajemo da je Škahić pristupio redovima Slobode i da je potpisao trogodišnji ugovor.

Prethodno je direktor mostarskog kluba Tanović, kontaktirao predsjednika Slobode Azmira Husića te mu objasnio da je Ibrahim Škahić igrač sa važećim ugovorom u Veležu. Unatoč tome, tuzlanski klub našeg igrača predstavlja i na službenoj klupskoj stranici kao jedno od pristiglih pojačanja", stoji u priopćenju mostarskog Veleža.

Budući da za našu tvrdnju posjedujemo i materijalne dokaze - ugovor spomenutog igrača koji je validan do kraja naredne sezone i koji je prezentiran i Slobodi, obavještavamo javnost da će Velež poduzeti sve potrebne mjere kako bi zaštitio svoje interese prema NS BiH i UEFI, dok će igrač Ibrahim Škahić biti adekvatno sankcioniran jer se nije korektno ponio prema klubu koji ga je afirmirao", stoji na kraju priopćenja za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close