U prirodu ili doma?

Što meteorološke stranice kažu o vremenu za Praznik rada

Lifestyle / Flash | 29. 04. 2015. u 08:43 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je za Praznik rada ranije najavljena loša vremenska prognoza, čini se kako će svi oni koji su željeli boraviti u prirodi moći iskoristiti produženi vikend.

U petak će, u većem dijelu zemlje, biti pretežno sunčano vrijeme. Prema kraju dana očekuje se jače naoblačenje sa zapada, što će, u noći s petka na subotu, uvjetovati kišu i lokalne pljuskove. Vjetar, umjeren do jak, na momente i olujan, jugozapadni. Jutarnje temperature od 4 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 18 do 23 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema pisanju popularne Facebook stranice Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna za područje Mostara u petak je najavljeno da će prvi dio i sredina dana biti u znaku suhog i stabilnog vremena uz sunčana razdoblja. U drugom dijelu dana i navečer uz razvoj oblaka mogući su kiša i pljuskovi.

Norveški meteorološki institut donosi servis Yr.no s detaljnom prognozom, a kako na njihovoj stranici stoji navedeno područje Mostara u petak očekuju oblačna i sunčana razdoblja, s najvišom dnevnom temperaturom do 19 stupnjeva.

Za vikend se u Bosni očekuje kišovito vrijeme, dok su za Hercegovinu najavljeno vrijeme uglavnom bez padavina.

Kako piše FHMZ u subotu se očekuje, pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Na jugu Hercegovine, uglavnom, bez padavina. U većem dijelu Bosne, sredinom dana i tijekom poslijepodneva, je moguća grmljavina. Očekivana količina padavina u toku 24 sata: u centralnim i istočnim područjima Bosne od 15 do 20, lokalno do 25, u Hercegovini od 0.5 do 5, u ostatku zemlje od 5 do 10 l/m2. Jutarnje temperature kretat će se od 9 do 13, na jugu od 11 do 15, a dnevne od 14 do 20 stupnjeva.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Prema kraju dana se očekuje prestanak padavina. Jutarnje temperature kretat će se od 8 do 12, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 12 do stupnjeva priopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prema pisanju stranice Vremenska prognoza za HR i BiH za područje Mostara najavljeno je uglavnom sunčano i stabilno vrijeme. Za područje Balkana ova popularna Facebook stranica je najavila da će krajem petka i u noći na subotu kao i subotu ujutro biti prolazno naoblačenje s kišom i pljuskovima. U drugom dijelu subote očekuje se stabilizacija vremena. U nedjelju sunčano i stabilno vrijeme.

Za područje Mostara Yr.no je za vikend najavio pretežno sunčano vrijeme s umjerenom naoblakom, i najvišom dnevnom temperaturom do 22 stupnja.

Kopirati
Drag cursor here to close