Nesigurna igra

Mostarski park: ''Sezona igranja'' prošla, a obećanja neispunjena

Lifestyle / Flash | 11. 09. 2014. u 11:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igračke u mostarskom parku Zrinjevac i dalje nisu u potpunosti sigurne za djecu. Naime, iz pojedinih igrački vire čavli što možete vidjeti na našim fotografijama. Također, pojedine igračke su išarane grafitima.

Prije tri mjeseca iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara zaduženog za urbani mobilijar je rečeno kako da će se ''Zrinjevac'' u potpunosti obnoviti u lipnju što se tada nije dogodilo.

Tko je kriv?

Tada nam je rečeno kako su iz Grada prošlog proljeća ''sve sredili'', ali kako vrijeme čini svoje.

Park Zrinjevac je najveći mostarski park je u potpunosti obnovljen prije par godina. Tada su stavljene nove igračke, a prošle godine su obnovljene i klupe u istom parku.

Dok je najveći mostarski park u lošem stanju, na drugoj lokaciji se gradi novi park i dječje igralište. Naime, u Splitskoj ulici traje uređenje parka ''Tržnica'' i dječjeg igrališta na čiju obnovu je grad Mostar uložio 80 tisuća KM.

U okviru ovog projekta radi se sanacija samog igrališta, njegovog uređenja i opremanja, izgradnja partera do zelenila, postavljanje dijela rasvjete, obnova prilaza za pješake, a postaviti će se dječje igračke i rekviziti.

Park ''Tržnica'' novi Zrinjevac?

Iako je za sigurnost igrački u parku Zrinjevac, pa i u ostalim mostarskim parkovima zadužen Grad Mostar, dio odgovornosti u kojem se sada nalaze gradski parkovi stoji i na građanima. Naime, građanima svakako treba podići svijest o čuvanju igrački u parkovima.

Novi park koji bi trebao postati još jedno mjesto za zabavu najmlađih Mostaraca biti će otvoren za nešto više od mjesec dana, no pitanje je koliko će igračke u njemu biti nove, koliko će vremena proći da se ne ''istroše'', a na kraju i ne polome, te koliko će trebati vremena lokalnim vandalima da ga unište.

Svakako se nadamo da će park ''Tržnica'' neće doživjeti sudbinu Zrinjevca.

Kopirati
Drag cursor here to close