Lagodan život

Bumerang generacija: Mladi ne žele odseliti od roditelja jer im oni čiste i kuhaju

Lifestyle / Flash | 09. 09. 2014. u 11:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako većina mladih živi s roditeljima jer su visoke cijene najma stanova, a još više cijene kuća, postoje i nova generacije mladih tzv. bumerang generacija, koja se od roditelja ne želi odseliti i osamostaliti.

Naime, istraživanja pokazuju kako su mnogi mladi odlučili živjeti sa svojim roditeljima zato što im se to sviđa.

Studija je pokazala da jedna od šest odraslih osoba u dobi od 18 do 34 godine, živi u obiteljskoj kući jer im je tako lakše.

Mnogi od njih imaju privilegiran život, te im roditelji peru, peglaju, kuhaju i čiste. Čak 84 posto roditelja koji imaju odraslu djecu priznaju da im peru i kuhaju, dok je četvrtina rekla da im još posprema spavaće sobe.

Gotovo polovica mladih ispitanika priznala je ne kupuje hranu, kao i to da ne plaćaju stanarinu.

Studija kaže kako jedna od osam osoba nema nikakvih planova za iseljenje, unatoč tome što dvije trećine ispitanih ima posao.

U navedenom istraživanju koje je proveo Thinkmoney.co.uk, sudjelovalo je 500 mladih koji žive kod kuće i 500 roditelja čija odrasla djeca još uvijek žive s njima.

"Nema sumnje da su financije ključni faktor za selidbu, no prevelik broj mladih bira život lagodan život kod roditelja. Ostanak kod kuće s mamom i tatom je lak izbor jer ne moraju pridonijeti financijski ili kupovati nekretnine ", rekao je Ian Williams glasnogovornik Thinkmoneyja.

Kopirati
Drag cursor here to close