Fotelja

Tko su kandidati za direktora Elektroprivrede

Gospodarstvo / Flash | 24. 08. 2015. u 09:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća nedoumica u kadrovskom povjerenstvu SDA vodi se za poziciju novog generalnog direktora Elektroprivrede BiH jer aktualnom direktoru Elvedinu Grabovici mandat istječe početkom rujna, navodi Dnevni avaz uoči sjednice povjerenstva na kojoj će se razmatrati prijedlozi stranačkih organa za nove rukovodeće pozicije u državnim kompanijama i nadzornim odborima.

Prema saznanjima Dnevnog avaza, najozbiljniji kandidati za ovu poziciju su Bajazit Jašarević, bivši premijer Tuzlanske županije, koji ima snažnu podršku Safeta Softića, potpredsjednika SDA.

Među kandidatima su još i Nevad Ikanović, rukovoditelj u Rudniku Banovići i kadar još jednog potpredsjednika SDA Mirsada Kukića, inače čelnika SDA Tuzla, ali i Esad Džananović, direktor Elektrodistribucije Sarajevo, kojeg, kako tvrdi Avaz, podržava struja okupljena oko potpredsjednika Denisa Zvizdića i glavnog tajnika Amira Zukića.

Skupština Elektroprivrede BiH zakazana je za 31. kolovoza, a na njoj bi trebala biti donesena odluka o razrješenju starog te potvrđena odluka Nadzornog odbora o imenovanju v. d. direktora na razdoblje od šest mjeseci. Vlada FBiH imenovala je prije deset dana novi Nadzorni odbor u kojem su, od šest članova, pet kadrovi SDA, i to dok je još u tijeku natječaj, piše Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close