Ljudi bez savjesti

Novo ruglo: Smeće i strah na velikim stepenicama u Mostaru

Vijesti / Politika | 08. 12. 2014. u 13:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Velike stepenice'' u Mostaru odražavaju nekulturu stanovnika ovog grada i nemara odgovornih. Cijele stepenice su pretrpane smećem, a na pojedinim mjestima od smeća i smrada se doslovno ne može proći.

Stepenice su pune velikih vreća smeća koje nesavjesni građani umjesto u kontejner bacaju po stepenicama. Slaba osvijetljenost samo doprinosi i olakšava građanima da 'Velike stepenice', poput mnoguih drugih mjesta u gradu, pretvore u još jednu deponiju.

''Strah me je ovdje prolaziti. Uvijek ima sumnjivih likova, slabo se vidi. Jednostavno radije ću obići nego ovuda prolaziti'', rekla nam je jedna Mostarka dok smo fotografirali novo ruglo grada na Neretvi.

Stanje se neće promijeniti dok se u građanima ne probudi svijest da svakim bacanjem vreća zagađuju svoj okoliš i svoj grad.

Nakon objave teksta, mailom nam se obratio jedan čitatelj ...

Poštovani,
upravo sam jutros od ogorčenja slikao Velike stepenice i mislio vam poslati slike, kad me dočekala ova vijest na vašem portalu. U glavnom, problem se vuče odavno. Bijeli Brijeg II i III nema kontejnera za smeće (jedino iznad stadiona za čitavo područje) jer su stalni kontejneri odnošeni bez pitanja, navodno zato što su smetali nekoj eliti koja je blizu stanovala. Plaćam redovno komunalno, plus 3 KM nameta, a grad nam u smeću. Strašno.

Stanovnik Bijelog Brijega III

 

Kopirati
Drag cursor here to close