Male deponije

Napušteni objekti u centru Mostara nisu ničija briga

Gospodarstvo / Flash | 04. 08. 2014. u 08:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska inspekcija, unatoč glasnim najavama, nije ispunila obećanje, te do danas nije uklonila napuštene objekte koji godinama narušavaju sliku grada na Neretvi.

Napušteni objekti, prema svemu sudeći nisu ničija briga u Mostaru, ni vlasnika, a ni gradske vlasti.

Naime, podsjetimo kako smo već ranije pisali o napuštenim objektima koji se nalaze na Starom Veleževom igralištu, ali do dan danas većina tih objekata se nalazi u istom, ako ne i gorem stanju.

Tada nam je šef službe za inspekcijske poslove grada Mostara Hilmo Đidelija rekao kako je Odjel za urbanizam vlasnicima objekata izdavao privremene uzurpacije i oni su ti koji znaju što je s tim objektima.

''Mi smo dobivali informacije od Odjela za urbanizam da su vlasnicima izdane privremene uzurpacije do donošenja regulacijskog plana. Kada se donese regulacijski plan, oni bi trebali postupiti po rješenjima koje je njima izdao Odjel za urbanizam, jer u svim tim rješenjima je njima izdavana uzurpacija i oni su bili dužni da uklone te privremene objekte'', rekao je Đidelija, koji je dodao kako se Staro Veležovo igralište ne može sustavno 'riješiti', već moraju rješavati svaki objekt pojedinačno.

Također nam je iz Odjela za urbanizam tada rečeno kako za rušenje ovih objekata nije zadužen Odjel za urbanizam, nego je za to nadležan Odjel za inspekcijske poslove. Rečeno je i kako je Odjel za Urbanizam izdavao uzurpacije tamo gdje je mogao izdavati, no kako se problem 'Starog' ne može riješiti preko ovog odjela iako se on njima 'namjerno gura'.

U Mostaru je sve više napuštenih objekata koja su izložena propadanju i koja postaju male ''deponije'' iz kojih se širi nesnosni smrad.

Kopirati
Drag cursor here to close