Poslao zahtjeve

Lijanović: Ukoliko vlast ne riješi probleme malinara najavljujem prosvjede

Gospodarstvo / Flash | 01. 06. 2017. u 13:09 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svakim danom sve veće uništavanje uništavanje poljoprivrede i poljoprivrednika je nedopustivo'', poručio je Jerko Ivankovi Lijanović.

U priopćenju za javnost, Lijanović je u ime vrijednih poljoprivrednika poslao tri zahtjeva Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Ministarstvu financija Vlade FBiH, ministru Dedića i ministrici Miličević.

''Na molbu i bezbroj zahtjeva od strane vrijednih poljoprivrednika kako iz FBIH tako i cijele BiH, zahtijevam kao neko tko ima itekako prava da se hitno osigura garantirana cijena otkupa maline od minimalno 3KM što je značajno manje nego što su proizvođači imali prošle godine; zahtjevam sredstva otkupljivačima za otkup malina do njihovog izvoza kao i da se hitno vrate ukinuti poticaji izvozu koje sam ja uveo u mom mandatu, te da odrede poticaj za izvoz maline 1KM po kg'', zahtjeva Lijanović.

Sve navedeno je, kaže Lijanović, neophodno kako bi spasili dostignuti razvoj proizvodnje u malinarstvu. Proizvodnja malina je komparativna prednost BiH i ne smije se uništavati nivo dostignute proizvodnje u proteklih 6 godina jer je već proliveno jako puno znoja svih sudionika u podizanju te proizvodnje, naveo je u priopćenju.

''Pitam aktualnu vlast: Zar će te dozvoliti da naši stanovnici moraju ići u zemlje zapadne Europe da bi proizvodili maline i za našu djecu kao što to rade i za većinu drugih roba koje uvozimo, a njihovi stanovi i kuće ostaju prazne u BiH i obitelji često razdvojene?! Ako se u narednim danima ne riješe navedene stavke koje mogu spasiti vrijedne malinare i sve poljoprivrednike najavljujem zajedničke proteste s poljoprivrednim proizvođačima 25. lipnja 2017. godine ispred Vlade FBiH '5 do 12''', naveo je Lijanović.

Kopirati
Drag cursor here to close