21. ožujka

Svjetski dan Down sindroma bit će obilježen i u Mostaru

Udruga za Down sindrom Mostar kroz nekoliko događaja obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom.
Lifestyle / Zabava | 20. 03. 2023. u 15:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svakog 21. ožujka obilježava se Svjetski dan osoba s Down sindrom koji simbolično predstavlja 3 kopije na 21. kromosomu, što je karakteristično za osobe s Down sindromom.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom je buđenje svijesti i razumijevanja javnosti kako bi se osobama s Down sindromom poštovala zajamčena prava i poboljšao položaj u društvu te pružila prilika da se realiziraju kao punopravni članovi zajednice.

Udruga za Down sindrom Mostar kroz nekoliko događaja obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom.

  • U nedjelju, 19. 03. 2023. godine - Susret roditelja i osoba sa Down sindromom sa područja BiH u Sarajevu.
  • U ponedjeljak, 20. 03. 2023. godine - SUM, dvorana Zlatko Dalić – tjelesne aktivnosti naših članova, studenata kineziologije i edukacijske rehabilitacije sa početkom u 18:00 sati. Izložba kreativnih radova naših članova sa temom „Uskrs“ u Mepas Mall-u i možete nas posjetiti tokom cijelog dana sa početkom od 09:00 sati.
  • U utorak 21.03.2023. godine - centralni događaj prostorije u druge na adresi zagrebačka 34.

Magistar kiparstva, suvremeni umjetnik, pedagog i prijatelj udruge, Dalibor Nikolić održati će inkluzivnu kiparsku radionicu sa članovima udruge, tijekom koje će na platou ispred prostorija udruge konstruirati suvremenu skulpturu u javnom prostoru sa početkom u 10:00 sati.

''Udruga će upriličiti svečano otvaranje renoviranih prostorija udruge sa početkom u 12:30 sati i nastaviti ćemo sa Danom otvorenih vrata kada će nas svi zainteresirani, kako za rad Udruge tako i za druženje s našim članovima moći posjetiti u prostorijama udruge, gdje ćemo imati zabavu za mlade, kokice, sokove, pikado, PlayStation i druge igre'', navode iz udruge.

''U CM trgovini u Mepas Mall-u i Biosferi od 12.30 do 17.00 sati naša vrijedna članica će biti na raspolaganju kupcima za pomoć i savjet pri kupovini.
Zadnja aktivnost je i poruka ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana 'Sa nama - a ne za nas!, poslovna sposobnost i donošenje odluka uz podršku.

Pozivamo vas da nas posjetite i svojom nazočnošću iskažete potporu osobama s Down sindromom'', dodaje u priopćenju Udruga za Down sindrom Mostar

Kopirati
Drag cursor here to close