Poboljšanje kvalitete

Sveučilište u Mostaru školama nudi platformu za održavanje nastave

Nositelj ovih aktivnosti će biti Sveučilište u Mostaru kada je riječ o produkciji sadržaja
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 03. 2020. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Održavanje on-line nastave poseban je izazov za osnovne i srednje škole te je iz toga razloga održan on-line sastanak predstavnika Sveučilišta u Mostaru rektora Zorana Tomića, voditelja SUMIT-a, Tomislava Volarića, člana SUMIT-a, Marka Odaka i Franje Takača s ministrima obrazovanja, znanosti, kulture i športa županija u kojima se nastavni planovi i programi izvode na hrvatskom jeziku, predstavnicima nakladničkih kuća, ravnateljem Zavoda za školstvo Hercegovačko-neretvanske županije Željkom Ćorićem, ravnateljicom Zavoda za odgoj i obrazovanje Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke županije Jadrankom Bošnjak te Tomislavom Marićem iz HT Mostar.

Sastanku je on-line nazočila i Andrijana Prskalo Maček, zamjenica ravnatelja CARNET-a i voditeljica projekta e-Škola u Republici Hrvatskoj.

Foto: PR / Online sastanak na Sveučilištu

Sveučilište u Mostaru ponudit će školama zajedničku platformu za distribuciju sadržaja dok će sadržaj kreirati škole prema nastavnom planu i programu uz pomoć nakladničkih kuća oko digitalnih izdanja.

Dogovoren je i način produkcije sadržaja koji će kratkoročno, ali i dugoročno podići kvalitetu nastave.

Nositelj ovih aktivnosti će biti Sveučilište u Mostaru kada je riječ o produkciji sadržaja. Na sastanku je formirano koordinacijsko i operativno tijelo koje će kontinuirano raditi na ostvarenju potrebnih koraka za provedbu nastave.

HT Mostar omogućit će tehničku podršku zajedničkoj platformi te će u okviru svojih mogućnosti omogućiti učenicima pristup platformi.

Poseban apel je upućen roditeljima za suradnju pri izvedbi ovih oblika nastave budući je svima zajednički cilj kvalitetno obrazovanje djece, čak i u posebnim situacijama kao što je trenutno u državi, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close