Rješavanje pitanja prakse

Potpisan sporazum o suradnji između Agronomskog fakulteta i Studentskog centra u Mostaru

Na ovaj način se trajno rješavanja pitanje prakse studenata Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 04. 2024. u 18:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnateljica Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru Anita Glibić i dekan Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru potpisali su sporazum o suradnji na temelju kojega će studenti obavljati praksu u Studentskom centru.

Kako je istaknuo dekan Ostojić, na ovaj način se trajno rješavanja pitanje prakse studenata Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, što predstavlja veliki iskorak u procesu obrazovanja na spomenutom fakultetu.

Praktična nastava

"Prije svega zahvala ravnateljici Glibić što je omogućila da studenti sa našeg fakulteta sa Studija prehrambene tehnologije obavljaju praktični dio nastave u Studentskom centru Mostar. Do sada smo imali problem sa organizacijom nastave jer smo bili primorani koristiti ugostiteljske objekte za ovaj vid praktične nastave što svakako nije bilo primjereno za obavljanje toga dijela obrazovnog procesa. Studentski centar Sveučilišta u Mostaru je dio naše zajednice i bilo je logično da krenemo jednim ovakvim putem. Nadam se da će i buduće generacije naših studenata, dio nastave koji je vezan za određene module unutar Studija prehrambenog inženjerstva i prehrambene tehnologije imati priliku da se upoznaju sa praktičnim dijelom nastave u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru. Vjerujemo da ova institucija zadovoljava sve potrebe koje naši studenti imaju tijekom praktičnog rada i brojni naši moduli su vezani za obradu, pripremu hrane. To će nam biti jako korisno za ovaj dio nastave", poručio je dekan Ostojić nakon potpisivanja sporazuma o suradnji.

Procesi proizvodnje i obrade hrane

I ravnateljica Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru Anita Glibić izrazila je zadovoljstvo jednim ovakvim sporazumom koji će donijeti još jedan iskorak u obrazovanju na SUM-u.

"Očekujemo da će u roku mjesec dana doći prva grupa studenata na praktični dio nastave u Studentski centar. Hvala dekanu Ostojiću i njegovim suradnicima koji su nas prepoznali kako instituciju s kojom mogu uspješno surađivati. Naš studentski restoran zapošljava 10 kuhara i dnevno isporučimo preko 1000 obroka. Stoga smatram kako je ovo zaista prostor gdje će studenti u praksi moći vidjeti sve procese proizvodnje i obrade hrane. Posebno me veseli činjenica što će naši studenti unutar naše institucije dobiti priliku za kvalitetnije obrazovanje i ovo je još jedna lijepa priča unutar našega Sveučilišta. Sporazum kojeg danas potpisujemo temelj je naše buduće suradnje, a ona nije samo da studenti imaju praksu u Studentskom centru nego da i naši stručnjaci po potrebi održe predavanja na Agronomsko-prehrambenom fakultetu i dodatno približe studentima tu praktičnu sliku onoga što bi u budućnosti oni trebali raditi. Studentski centar Sveučilišta u Mostaru ostaje otvoren za sve projekte koji će unaprijediti kvalitetu studiranja na našem Sveučilištu i naša je obveza da tome doprinesemo što više možemo. I ova suradnja o kojoj danas govorimo je dokaz da uspješno kročimo tim stazama", zaključila je Glibić.

Događaju je nazočila i prodekanica za nastavu Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Anita Ivanković koja je dodala kako je laboratorijski i praktični rad iznimno važan za studente ovoga fakulteta.

"Imali smo ranijih godina djelomičnih problema po tome pitanju, ali suradnja sa Studentskim centrom te probleme trajno otklanja. Osobito nam je drago da cijela ova priča ostaje u obitelji SUM i nema nikakve dileme da se radi i jednom velikom pozitivnom iskoraku i iskorištavanju punog potencijala Sveučilišta u Mostaru", zaključila je prodekanica Ivanković.

Kopirati
Drag cursor here to close