Rasprava

Mostarski proračun mal za sve želje

Izet Šahović, načelnik Odjela za financije Grada Mostara rekao je kako je proračun grada ograničen i da će biti teško udovoljiti svim željama.  
Gospodarstvo / Novac | 14. 01. 2020. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski proračun je ograničen i teško će biti udovoljiti svima onima koji su na javnoj raspravi iznijeli svoje želje za dijelom novca iz gradske blagajne. Zaključak je to kojeg su novinarima prenijeli čelni ljudi Grada nakon što su saslušali građane u mostarskoj Vijećnici.

''Izneseno je niz prijedloga i amandmana. Zaista je vrlo teško većinu tog uvrstiti u proračun. Kulturne institucije su nastupile zajedno i traže povećanje plaća svojim uposlenicima. A znamo koliko je to institucija velika su očekivanja. Mi uvijek govorimo mogućnosti su male'', rekla je nakon javne rasprave o mostarskom proračunu Radnima Komadina glavna savjetnica mostarskog gradonačelnika.

Foto: Bljesak.info / Rasprava o mostarskom proračunu

''Bazirat ćemo se'', rekla je, ''na ono gdje postoji projektna dokumentacija. Jako je teško spisak želja realizirati''.

Izet Šahović, načelnik Odjela za financije Grada Mostara rekao je kako je proračun grada ograničen i da će biti teško udovoljiti svim željama.  

''Intenzivno ćemo raditi na svim amandmanima i vidjeti šta možemo uvrstiti u budžet. Ograničeni smo s iznosom. Korekcije možemo praviti na rashodima'', rekao je i dodao kako se nada da će za deset dana Mostar imati proračun.

''Neke želje su opravdane, neke neopravdane. Teško, ali ćemo pokušati proračunskim korisnicima izaći u susret'', rekao je.

Foto:Bljesak.info / Čelnici grada slušali su prijedloge

Komadina je rekla kako stavka za novu deponiju ne može biti u proračunu jer je stručno tijelo održalo tri sastanka.

''Stalno se ide s prijedlozima. Potrebno je napravit prijedlog pet lokacija. Onda se treba uraditi studija izvodljivosti za svaku lokaciju da se vidi koliko je to mjesto da bude jedna sanitarna deponija. Jako je bitno kad se nađu lokacije da se ide prema nadležnim ministarstvima i da se ide s idejom kako pronaći novac za novu deponiju'', rekla je.

Potvrdila je kako će gradonačelnik Ljubo Bešlić i Šahović potpisati proračun te rekla novinarima da prvi čovjek Grada očekuje operaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close