Prva faza

Završeni radovi na prvoj fazi projekta mikrobiološkog laboratorija pri KB-u Mostar

Lifestyle / Zdravlje | 11. 01. 2013. u 09:16 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Razvojnoga programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH završena je prva faza projekta rehabilitacije dijela mikrobiološkoga laboratorija pri Kliničkoj bolnici (KB) Mostar ukupne vrijednosti oko 50 000 maraka.

Po riječima voditeljice Regionalnoga ureda UNDP-a u Mostaru Božene Bohn Kaltak, riječ je o prvoj fazi projekta, odnosno programa borbe protiv tuberkuloze, AIDS-a i malarije, uključujući i kontrolu pojave sojeva rezistentnih na više lijekova i kontrolu širenja infekcije u BiH.

"Rehabilatijom ovog dijela mikrobiološkoga laboratorija osigurat će se kvalitetniji uvjeti rada u njemu te omogućiti funkcioniranje u skladu s mjerama kontrole infekcije i s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO)", dodala je Kaltakova.

Od 2008. godine UNDP je sredstvima Globalnoga fonda za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije donirao biosigurnosni kabinet i HAIN opremu za molekularnu dijagnostiku, čime je ukupna dosadašnja vrijednost pomoći KB-u Mostar premašila 85 000 maraka.

Projekt realiziraju Ministarstvo civilnih poslova BiH, Federalno ministarstvo zdravstva i socijalne zaštite, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Odjel za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta, uz potporu UNDP-a, a financira se iz Konsolidarnog granta Globalnoga fonda za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije.

Kopirati
Drag cursor here to close