Covid u Šangaju

Zaboravljeni virus: Vojska poslana da testira 26 milijuna ljudi  

Lifestyle / Zdravlje | 04. 04. 2022. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kina je danas uputila vojsku i tisuće zdravstvenih radnika u Šangaj da pomognu u testiranju na Covid-19 oko 26 milijuna stanovnika, u jednom od svojih najvećih odgovora javnog zdravlja, objavila je Srna.

Foto: Reuters / Testiranja u Šangaju

Neki stanovnici su zamoljeni da ustanu prije svitanja radi testiranja nukleinske kiseline u svojim stambenim objektima, a mnogi su stajali u redovima u pidžamama.

Narodnooslobodilačka armija u nedjelju je poslala više od 2.000 medicinskog radnika regrutiranih iz cijele vojske, mornarice i zajedničkih snaga za logističku podršku u Šangaj, izvijestio je list oružanih snaga.

Više provincija i Peking poslalo je zdravstvene radnike u Šangaj, prema izvještajima medija, a prema nekim procjenama ukupan broj je više od 10.000.

To je najveći odgovor kineskog javnog zdravlja od početka pandemije virusa korona u Wuhanu, gdje je novi virus korona prvi put otkriven početkom 2020. godine.

Šangaj, koji je prošlog ponedjeljka započeo dvostupno zatvaranje koje je prošireno tako da praktično sve stanovnike ograniči na njihove domove, prijavio je 8.581 asimptomatski slučaj Covida-19 i 425 simptomatskih slučajeva za 3. travnja.

Građani su zamoljeni da se samotestiraju koristeći antigenske testove.

Iako je epidemija mala po globalnim standardima, ovaj grad je svojevrsni test kineske strategije eliminacije zasnovane na testiranju, praćenju i karantenu svih pozitivnih slučajeva i njihovih bliskih kontakata.

Kopirati
Drag cursor here to close