Tvrdi čelnik

WHO: Sljedećeg tjedna 10 milijuna zaraženih

Tedros je na konferenciji za medije također rekao da je podržao odluku Saudijske Arabije da zabrani dolazak hodočasnicima iz inozemstva na godišnji hadž
Lifestyle / Zdravlje | 24. 06. 2020. u 21:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom u srijedu je rekao da očekuje da će broj slučajeva zaraze novim koronavirusom, koji je sada oko 9,3 milijuna, idućeg tjedna dostići deset milijuna.

Tedros je na konferenciji za medije također rekao da je podržao odluku Saudijske Arabije da zabrani dolazak hodočasnicima iz inozemstva na godišnji hadž kako bi se spriječilo širenje zaraze Covidom-19, piše Hina.

Rekao je i da WHO sada pomaže mnogim državama u nabavi koncentratora kisika, sprava koja pomažu pojačavaju protok kisika kod oboljelih od Covida-19.

''Potražnja nadmašuje ponudu'', rekao je.

Dr. Mike Ryan, voditelj WHO-ovih programa za izvanredna stanja, rekao je da pandemija u mnogim zemljama američkog kontinenta još nije dostigla vrhunac te da je "još uvijek intenzivna", posebice u Srednjoj i Južnoj Americi.

''Rekao bih da se stanje još razvija i još nije dostiglo vrhunac te da vjerojatno idućih tjedana neće padati broj zaraza i smrtnih slučajeva'', rekao je Ryan i dodao da je u mnogim zemljama te regije prošlog tjedna zabilježeno povećanje slučajeva zaraze od 25 do 50 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close