Virus koji je promijenio sve

Vremeplov: Prije godinu dana registriran prvi slučaj korone

Trenutno najviše zaraženih ima u SAD, Indiji, Brazilu, Francuskoj i Rusiji.
Lifestyle / Zdravlje | 17. 11. 2020. u 08:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije točno godinu dana registriran je prvi slučaj korona virusa. Bio je to 55-godišnji muškarac iz kineske provincije Hubei.

Od tada do danas broj zaraženih u svetu premašio je 55 milijuna, a od posljedica koje je izazvao ovaj virus preminulo je više od 1.300.000 ljudi., piše RTS.

"Vjerovali ili ne, ali koronavirus proslavlja svoj prvi rođendan. Kada je zabilježen prvi slučaj, nitko nije ni slutio da će virus toliko opstati, a kamoli da će od njega umrijeti toliko ljudi", navodi se dalje na siteu javnog servisa.

Nulti pacijent registriran je, prema pisanju China morning posta, 17. studenog 2019. godine u kineskoj provinciji Hubei. To je više od mjesec dana prije nego što su liječnici registrirali prve slučajeve u Wuhanu.

Znanstvenici sumnjaju da je Covid-19 sa slijepog miša prešao na drugu životinju koju je kasnije konzumirao čovjek, pa je tako počeo da se širi među ljudima.

Stručnjaci tvrde da je od 17. studenog prošle godine svakodnevno prijavljivalo nekoliko pacijenata da bi 15. prosinca 2019. godine taj broj bio 27.

Kopirati
Drag cursor here to close