Vivamo in positive

Klaunovska terapija za oboljelu djecu

Klaunovi izmamili osmjehe hrabrih mališana na Klinici za dječje bolesti u Tuzli
Lifestyle / Zdravlje | 27. 04. 2019. u 12:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FotoUdruženje Srce za djecu / Živimo ozitivno u Tuzli

 Udruga za "Srce za djecu oboljelu od raka" i neprofitna organizacija Tuzlanska Amica organizirali su posjetu Klinici za dječje bolesti UKC Tuzla, a s njima u posjeti bila je i grupa ljudi iz Forlija iz Italije "Vivamo in positive“ (Živimo pozitivno), koji se bave klaunovskom terapijom.

Veselo druženje imalo je jedan veliki cilj, a to je pronaći velike dječje osmijehe i pomoći im da se 'rode', saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu.

Poseban fokus je stavljen na Odjeljenje za hematologiju i onkologiju i Ambulantu za hematologiju i onkologiju gdje su se klaunovi potrudili usrećiti najveće heroje, djecu koja su oboljela od raka te koja prolaze teško i zahtjevno bolničko liječenje te uljepšati im boravak i stvoriti pozitivne uspomene na bolnicu.

Klaunovi i predstavnici obje organizacije su naišli na uzbuđenje, osmijehe, radoznalost i sreću hrabrih mališana sa svih odjeljenja.

Mnogo oduševljenja je izazvala mala predstava koju su izveli klaunovi, kao i životinje pravljene od balona.

''Svi zajedno imali smo danas jedan cilj, a to je izmamiti osmijehe što više djece. S ponosom mogu reći da smo ispunili cilj i uživali u najljepšem zvuku na svijetu, zvuku dječjeg kikota'', navode iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

Kopirati
Drag cursor here to close