Dan darivanja organa

Vitežani će održati mimohod u čast preminulog mladog Čitlučana

Lifestyle / Zdravlje | 05. 09. 2017. u 14:56 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga transplantiranih i dijaliziranih bolesnika SBK/KSB iz Viteza obilježit će Europski dan darivanja organa (EDDO) u subotu na Gradskom trgu s početkom u 15 sati.

Vitežani će u čast mladoga Darijana Šarca održati mimohod, te druženje i informiranje o činu darivanja organa.

''Naša Udruga, zajedno sa HPD Vitez iz Viteza, tradicionalno, već po šesti put organizira Memorijalni pohod 'Darijan Šarac' u spomen na prerano preminulog dečka iz Čitluka koji je preminuo u 17 godini nakon transplantacije srca'', tvrde organizatori.

Na trgu će članovi UDiT-a dijeliti promotivne brošure i letke, te razgovarati s građanima o važnosti donacije i transplantacije, a svima koji budu željeli bit će omogućeno potpisivanje donorske kartice.

Kao i svake godine na pohodu će se okupiti veliki broj planinara, a ove godine organizatore posebno raduje dolazak planinara iz PD ''Babin Zub'' iz Knjaževca (Srbija) na čelu s mladom Sandrom Živković kojoj su prije nekoliko godina transplantirana pluća, tako da ovaj pohod polako poprima obilježje međunarodnog karaktera.

''Ovaj naš pohod se podudario s datumom obilježavanja EDDO te je to prava prilika da na taj dan budemo svi zajedno kako bi promovirali humanost, ljubav čovjeka prema čovjeku, naučili nešto o darivanju organa, potpisali donorsku karticu ili se uputili na 12 km dugi pohod od Viteza do Zaselje i na taj način promovirali zdrav način života'', rečeno je iz Udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close