Pokazivanje emocija je hrabrost

VIDEO Zanimljiv susret u Mostaru: Problemi o kojima treba pričati - jeste li mentalno zdravi?

Tribina na ovu temu izazvala je veliku pažnju u Mostaru i potaknula mnoge da progovore i suoče se s ovim problemom 'modernog doba'.
Lifestyle / Zdravlje | 11. 02. 2024. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Anksioznost kod mladih' tema je susreta koji se u organizaciji Humanitarne udruge Zvončica održao u nedjelju, 11. veljače, u Mostaru.

Tribina na ovu temu izazvala je veliku pažnju u Mostaru i potaknula mnoge da progovore i suoče se s ovim problemom 'modernog doba'.

Druženje je moderirao novinar, voditelj i kolumnist portala Bljesak.info Boris Čerkuč koji je nesebično podijelio i svoje prve susrete s depresijom i anksioznošću, te je na poseban i zanimljiv način, dao svoj pogled na današnje probleme mladih.

Posebnu pozornost publike izazvao je i dolazak regionalne influecerice Nataše Kovačević poznate kao Njezvanova.

Njezvanova je, krenuvši u svijet društvenih mreža uz humor i sarkazam brzo privukla pažnju velikog broja pratitelja, te shvatila svoju moralnu odgovornost da kroz humor progovori i o vrlo važnim društvenim temama, između ostalog, i o mentalnom zdravlju.

''Iz zemlje u kojoj ja dolazim je tradicija ako imate neki mentalni problem da, ako ga priznate sebi, sljedeći korak je da ga sakrijete'', rekla je influencerica iz Crne Gore, dodavši kako je upravo zato izuzetno važno što više pričati o mentalnom zdravlju i problemima s kojima se suočavamo.

O svom iskustvu govorio je i dr.sc. Marko Romić spec.tramutaske psihologije, koji je svima dobro poznat u dugogodišnjem radom s mladima.

Čitav susret možete pogledati ovdje:

Kopirati
Drag cursor here to close