SCC

Sarajlije žele da se cijepe: Treću dozu primio i Halid Bešlić

Već od jutarnjih sati brojni građani odlučili su da se cijepe na punktu za cijepljenje u SCC, a među njima je i veliki broj mladih osoba.
Lifestyle / Zdravlje | 08. 01. 2022. u 12:18 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akcija "Vakcinacija prema građanima" Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo nastavljena je ovog vikenda u tržnom centru Sarajevo City Center - SCC u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Već od jutarnjih sati brojni građani odlučili su da se cijepe na punktu za cijepljenje u SCC, a među njima je i veliki broj mladih osoba.

Kako su zabilježile kamere N1, danas je cijepljen i bh. pjevač Halid Bešlić. On je u SCC-u primio svoju treću dozu protiv COVID-a 19.

Ademir Spahić, koordinator svih aktivnosti između javnih zdravstvenih ustanova u Kantona Sarajevo u pandemiji koronavirusa, izjavio je kako su u prvih sat i po današnjeg rada dali već preko 300 doza cjepiva.

Krizni stožer Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo nastavlja akciju ‘’Vakcinacija prema građanima”. Nakon mnogo zahtjeva građana, Krizni stožer Kantona Sarajevo odlučio je da ovog vikenda, 8. i 9. siječnja, jedan punkt za cijepljenje opet bude postavljen u SCC-u.

Cijepljenje će trajati od 10 do 15 sati, a na raspolaganju su Pfizer i Sinopharm cjepiva. Građani na ovom punktu mogu primiti prvu, drugu ili treću dozu cjepiva po izboru.

“S obzirom na porast broja novozaraženih u Kantonu Sarajevo, a i činjenicu da je većini građana isteklo šest mjeseci od druge doze, stanovništvo se poziva da se u što većem broju cijepi booster dozama. Prema preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju FBiH, booster dozu mogu primiti osobe starije od 18 godina najranije tri mjeseca od prijema druge doze, ako nisu bolovale Covid-19. Osobe koje su prebolovale Covid-19 i primile dvije doze cjepiva, ovu dozu mogu primiti najranije šest mjeseci od prijema druge doze“, priopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Akcija “Vakcinacija prema građanima” Ministarstva zdravstva KS pokrenuta je 6. studenog. U tržnim centrima na području Kantona Sarajevo na ovaj način cijepljeno je više od 6.000 građana.

Kopirati
Drag cursor here to close