Odnosi živote

Upozorenje građanima: Ebola se širi, poduzmite preventivne mjere

Lifestyle / Zdravlje | 25. 08. 2014. u 17:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje dvije osobe su umrle od virusa ebole u Demokratskoj Republici Kongo (DRK), a vlasti pozivaju građane na pojačane higijenske mjere prevencije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ministar zdravstva DRK-a Felix Kabange Numbi je priopćio da je virus ebole zabilježen u regiji Djere, u pokrajini Ekvador, na sjeverozapadu zemlje. On je dodao da je analizom uzoraka uzetih od 13 osoba, koje su preminule od 11. kolovoza, utvrđeno da su dvije osobe umrle od izravnih posljedica obolijevanja od ovog virusnog oboljenja.

Ukazujući na nužnost higijenskih mjera, poput čestog pranja ruku, Numbi je kazao da se virus ebole pojavio na udaljenosti od 1.200 kilometara od prijestolnice Kinshase i da su vlasti poduzele sve potrebne preventivne mjere u borbi protiv epidemije.

Ističući da je ovo sedmi put da se virus ebole pojavljuje u ovoj afričkoj zemlji, ministar Numbi je kazao da će ranija iskustva u preventivnim mjerama biti od velike koristi.

Najavivši skoro otvaranje centra koji će se baviti informiranjem građana o ovom problemu, Numbi je kazao da će u sklopu centra biti otvorena i besplatna telefonska linija putem koje će građani moći dobiti sve informacije u vezi sa virusom ebole.

Virus ebole je u zemljama na zapadu Afrike usmrtio više od 1.500 osoba, a prošli tjedan se pojavio i u DRK-u u središnjoj Africi. Ovaj smrtonosni virus je u Gvineji odnio 406 ljudskih života, u Liberiji 624, Siera Leoneu 392 i Nigeriji pet.

Kopirati
Drag cursor here to close