Podrška

Udruga Otac uputila obavijest roditeljima djece s neurorazvojnim rizicima kao i djece s teškoćama

Poštujući individualne potrebe svakog djeteta, u suradnji s obitelji, ali i drugim ustanovama, stručni tim transdiciplinarnim pristupom planira i provodi adekvatan oblik podrške
Lifestyle / Zdravlje | 28. 02. 2024. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ciljem pružanja najbolje moguće skrbi i podrške djeci sa neurorazvojnim rizicima kao i djeci s teškoćama u razvoju, Udruga Otac zajedno sa svojim stručnim timom organizira podršku s područja logopedije, fizioterapije, edukacijske rehabilitacije, psihologije i senzorne integracije.

Poštujući individualne potrebe svakog djeteta, u suradnji s obitelji, ali i drugim ustanovama, stručni tim transdiciplinarnim pristupom planira i provodi adekvatan oblik podrške s ciljem poboljšanja kvalitete života djece i njihovih obitelji, priopćeno je iz Udruge Otac.

Foto: PR / Stručni tim...

"Pružamo podršku u motoričkom razvoju djeteta od najranije dobi, koristeći različite principe i tehnike s ciljem iskorištavanja maksimalnog potencijala djeteta kao i poticanja psihomotornog razvoja. Pristupi na kojima se planira procjena i način fizioterapijske podrške: Neurorazvojna rehabilitacija prema Bobathu, Maes pristup, senzorna integracija, Bowen tehnika i Emmett tehnika", navode.

Provođenjem psihološke procjene, kako kažu, dobiva se uvid u djetetovo socijalno i emocionalno funkcioniranje kao i kognitivne potencijale i sposobnosti, te na osnovu provedene procjene planira se individualna podrška za optimalan razvoj djeteta.

Foto: PR / Obavijest roditeljima djece s neurorazvojnim rizicima kao i djece s teškoćama

Osim direktne podrške djetetu, kroz edukaciju i savjetovanje provodi se i obitelji usmjerena podrška, kao ravnopravnom članu tima u skladu s njihovim potrebama.

Logoped radi procjenu statusa komunikacijskog i govorno-jezičnog razvoja.

Koristeći sve raspoložive resurse kao i znanje pruža podršku prilikom dijagnostike različitih poremećaja komunikacije, jezika i govora, te podršku prilikom svladavanja komunikacijskih teškoća.

Edukacijski rehabilitator pruža holističku podršku kroz edukacijsko-rehabilitacijsku procjenu i podršku kroz individualni i grupni pristup u skladu s potrebama djeteta, njegove obitelji, ali i šire zajednice u koju je uključeno.

Foto: PR / Edukacija i savjetovanje...

Pristupi na kojima se planira procjena i način edukacijsko rehabilitacijske podrške su senzorna integracija, terapija igrom, Montessori pedagogija i načela rane intervencije.

Iz Udruge pozivaju sve zainteresirane roditelje da se prijave za tretmane putem e-mail adrese "[email protected]".

Kopirati
Drag cursor here to close