Sastanak Šeranić-Sattler

U RS-u završeno cijepljenje zdravstvenih radnika u COVID odjeljenjima

Na sastanku Šeranić-Sattler razgovaralo se o mjerama koje su u ovom entitetu poduzete povodom pojave SARS-CoV-2 virusa.
Lifestyle / Zdravlje | 23. 02. 2021. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić danas je na sastanku s Johannom Sattlerom, šefom Izaslanstva Europske unije i specijalnim predstavnikom EU u Bosni i Hercegovini, rekao da je do sada završeno cijepljenje zaposlenih u COVID odjeljenjima u zdravstvenim ustanovama u RS-u, javlja Anadolu Agency (AA).

Na današnjem sastanku, kako je priopćeno iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a razgovaralo se o mjerama koje su u ovom entitetu poduzete povodom pojave SARS-CoV-2 virusa, s naglaskom na napore koji se poduzimaju da se osigura cijepljenje.

Šeranić je rekao i da očekuju nove količine cjepiva, kako bi se proces cijepljenja nastavio u skladu s Planom cijepljenja protiv COVID-19, navodeći da RS u narednim fazama cijepljenja planira primijeniti protokole organizacije koji se već uspješno koriste u Srbiji.

"Sattler je poručio da je pandemija koronavirusa jedan od najvećih izazova s kojim se suočava kako čitav svijet, tako i BiH te da je proaktivan i koordiniran pristup u globalno otežanim okolnostima djelovanja prijeko potreban. Podsjetio je da je Europska unija od početka pandemije izdvojila sedam milijuna eura pomoći u vidu medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u BiH, uključujući zdravstvene ustanove RS-a", navodi se u priopćenju iz Ministarstva.

Dodaje se da su se sugovornici složili i da Europska unija može pružiti značajnu podršku procesu cijepljenja omogućavajući nabavku dijela potrebne opreme i cjepiva te da RS može da računa i na takvu podršku.

Šeranić se zahvalio Sattleru za donacije u medicinskoj i zaštitnoj opremi koje je u proteklih godinu dana EU uputila zdravstvenom sustavu u ovom entitetu.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, Šeranić je ocijenio da su trenutni indikatori epidemije dobri te je izrazio nadu da će se, uz cijepljnju, biti u prilici da se epidemija još bolje kontrolira tijekom ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close