Sputnjik V

U Nevesinju cijepljeni doktori, medicinske sestre i starije osobe

Planirano je da ponovno cijepljenje bude obavljeno za 21 dan.
Lifestyle / Zdravlje | 19. 03. 2021. u 18:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bolnici Nevesinje počelo je cijepljenje zdravstvenih radnika i nekoliko osoba starijih od 65 godina protiv koronavirusa. Cjepivo ''sputnjik v'' primilo je 20 liječnika i medicinskih sestara i pet osoba starije životne dobi.

Planirano je da ponovno cijepljenje bude obavljeno za 21 dan.

Direktor Bolnice Nevesinje Velibor Milivojević izrazio je zadovoljstvo što je u prostoru ove zdravstvene ustanove počelo cijepljenje.

''Zahvalni smo Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS, Vladi Republike Srpske i Kriznom stožeru koji su omogućili nabavku cjepiva koje život znače'', istaknuo je Milivojević.

On je dodao da zdravstvene ustanove ponovo ulaze u period kada se pune bolnički kapaciteti i kada se ljudi bore za zrak i život, naglašavajući da upravo u ovim danima uviđamo da je cijepljenje još bitnije.

Glavna sestra ginekologije Žana Tomović smatra da medicinski radnici treba da budu primjer svim građanima Nevesinja u prepoznavanju neophodnosti cijepljenja.

”Ovo je jedini način da se odupremo opakom virusu”, istakla je Tomović.

Prijave za cijepljenje osoba starijih od 65 godina mogu se obaviti u Domu zdravlja kod doktora obiteljske medicine, javlja Radio Nevesinje.

Kopirati
Drag cursor here to close