Banja Luka

U BiH se održava kongres 1.000 stomatologa

Lifestyle / Zdravlje | 13. 05. 2016. u 06:22 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Balkanski kongres stomatologa (BaSS) koji je okupio više od 1000 stomatologa otvoren je sinoć u Kulturnom centru Banski dvor u Banja Luci, javlja Anadolija.

"Dvadesetjednu godinu se održavaju ovi kongresi svake godine u drugoj državi. Jednostavno države se bore da dobiju ovakav skup, zbog svojih stomatologa, zbog toga što dolaze u grad, možete zamisliti kakav je značaj, danas je preko 1.200 ljudi iz čitavog Balkana, iz skoro čitave Europe u Banjaluci i svi su zadovoljni, svi sretni", rekao je predsjednik Udruženja privatnih doktora stomatologije RS i predsjednik Organizacijskog komiteta Savo Kostadinović.

Objasnio je da će stručnjaci iz oblasti stomatologije u tri dana koliko traje kongres imati priliku vidjeti izložbu stomatološke opreme, stomatoloških materijala, a najnovija saznanja iz oblasti stomatologije sa sudionicima će podijeliti profesori, eminentni svjetski stručnjaci iz čitave Europe, Njemačke, Švicarske, Norveške, Amerike...

Mihael Stanojević, predsjednik 21. BaSS kongresa rekao je da je ovaj kongres, odnosno Balkansko stomatološko društvo, osnovano upravo iz tog razloga da bi mladim kolegama istraživačima na Balkanu dalo prostor i mogućnost da istražuju, ali i da prezentiraju svoj radove.

"Na ovom kongresu, što je jedan lijep uspjeh, uspjeli smo okupiti preko 460 izlagača, znanstvenih radova mladih kolega. Također, imamo 25 eminentnih predavača koji su došli po pozivu i imamo veliku dentalnu izložbu", rekao je Stanojević i dodao da je osim toga 600 kolega potvrdilo svoj dolazak ili su već došli na sam kongres.

Kopirati
Drag cursor here to close