Podizanje svijesti

Tjedan psihologije u Hercegovini

Raspon tema obuhvaćenih TSPUH-om daje priliku za interdisciplinarnu suradnju i razmjenu znanja i ideja stručnjaka različitih profila te svih zainteresiranih za planirane teme.
Lifestyle / Zdravlje | 01. 10. 2019. u 18:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tjedan psihologije u Hercegovini (TSPUH) 2019 naziv je događaja koji će održati od 7. do 11. listopada u Mostaru i Ljubuškom s ciljem podizanja svijesti o problemima vezanim za mentalno zdravlje kao i svijesti o ulozi psihologa u društvu.

Podružnica psihologa Hercegovina (PPH), ogranak Društva psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine (DPFBIH) organizira ovaj događaj od 7. do 11. listopada iz razloga što se u četvrtak, 10. listopada, obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja.

Radionice i predavanja

Raspon tema obuhvaćenih TSPUH-om daje priliku za interdisciplinarnu suradnju i razmjenu znanja i ideja stručnjaka različitih profila te svih zainteresiranih za planirane teme.

U svrhu promicanja znanja i popularizacije ove znanosti, u okviru TSPUH-a planirane su praktične radionice i interaktivna predavanja sa zanimljivim temama namijenjena psiholozima, pedagozima, socijalnim radnicima, kao i roditeljima, učenicima te svim zainteresiranima.

Manifestacija TSPUH 2019 bit će otvorena radionicama u Mostaru i Ljubuškom. Radionica za djevojke "Pepeljuga", koja će biti održana u Centru za djecu, mlade i obitelji SPES Mostar, donosi osnovne informacije o razumijevanju razlika u percepciji između muškarca i žene, temeljeno na uvjerenjima teorije izbora, dok će se tijekom druge radionice "Slatke male emocije" pokušati potaknuti emocionalna pismenost kod učenika OŠ Marko Marulić u Ljubuškom.

Na kraju prvog dana TSPUH-a u Mostaru planirano je predavanje iz područja organizacijske psihologije naziva 'Psiholog u organizaciji', koje je namijenjeno psiholozima zaposlenim u tom području, voditeljima odjela za ljudske resurse u lokalnim kompanijama, studentima i drugima, najavili su organizatori.

Kvalitetan program

Drugog dana TSPUH-a, kroz predavanje "Stavi pravog čovjeka na pravo mjesto: Selekcija", koje će biti održano u Edukacijskom centru Doma zdravlja Mostar, objasnit će se proces psihologijskog testiranja kandidata, važnost i uloga psihologijskih mjernih instrumenata, te predstaviti načine pripreme pitanja za intervju, proces provedbe selekcijskog intervjua i vrednovanje odgovora.

"Prava poslastica za kliničke psihologe rezervirana je za treći dan ovog događaja u vidu predavanja pod nazivom 'Narcisoidni poremećaj ličnosti - Činjenice i mitovi' koje će u Domu zdravlja Mostar s početkom u 17 sati govoriti o poremećaju ličnosti koji privlači sve više pažnje posljednjih godina. Kroz ovo zanimljivo predavanje pojašnjavamo kako bliske osobe onih koji imaju narcisoidni poremećaj ličnosti mogu završiti u ulozi žrtve i suočiti se s nizom simptoma, te kako se mogu zaštititi", stoji u priopćenju Podružnice psihologa Hercegovina.

Predavanje "Rizična ponašanja u adolescenciji uzrokuju P-Pušenje A-Alkohol D-Droga" namijenjeno studentima pedagogije, predškolskog odgoja i razredne nastave, bit će održano zadnjeg dana TSPUH-a na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru s početkom u 11 sati, a osvrnut će se na važnost prosocijalnog ponašanja pojedinca za optimalno funkcioniranje, te objasniti zašto i kako dolazi do društveno neprihvatljivog i rizičnog ponašanja mladih ljudi.

Posljednjim predavanjem "Što vam neće reći na tečaju priprave za brak", koje će se održati u Domu zdravlja Mosta, pokušat će se na jednostavan i zanimljiv način publici približiti relevantne znanstvene spoznaje iz područja psihologije romantičnih veza, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close