Opasne bolesti

Testeri su pravi rasadnik virusa i bolesti

Testeri u drogerijama i dućanima sa šminkom pravi su rasadnik virusa i bolesti
Lifestyle / Zdravlje | 05. 11. 2017. u 19:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se čine bezazlenima, testeri u drogerijama i dućanima sa šminkom pravi su rasadnik virusa i bolesti od kojih svi strahujemo. Virusi herpes, salmonela i Escherichia coli redoviti su stanari testera šminke u trgovinama, piše Daily Mail.

Žene obično odbijaju koristiti make-up prijateljica ili nepoznatih osoba, a redovito koriste testere u drogerijama i u tome ne vide ništa sporno. Stručnjaci upozoravaju da je jako opasno koristiti testere ruževa zbog virusa herpesa, ali su najopasniji testeri maskara, olovaka i tuševa za oči, zbog opasnosti od konjunktivitisa, piše Index.hr.

Čak 43 % testera proizvoda za make-up očiju sadrži neki oblik virusa ili bakterije, upozoravaju stručnjaci i dermatolozi koji su se ovom problematikom bavili posljednjih mjeseci.

"Šminku, a pogotovo proizvode za oči, nemojte dijeliti s drugima, i u širokom luku izbjegavajte nanositi testere u drogerijama. Šminku ne treba posuđivati ni od najbližih prijateljica, a isto vrijedi i za make-up četkice koje mogu biti jako prljave i opasne", kažu.

Kopirati
Drag cursor here to close