Na rivi

Subota u Čapljini u znaku vikenda zdravih navika

Na Vikendu zdravih navika će se predstaviti izlagači koji nude usluge/proizvode koje u sebi utjelovljuju zdrave navike.
Lifestyle / Zdravlje | 02. 11. 2017. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Čapljini se po prvi put održava Vikend zdravih navika, koji za cilj ima promociju zdravih životnih navika ali i dizanju ekološke svijesti.

Događaj će se održati u subotu, 04. studenog, od 12:00 do 16:00 h ispred čapljinskog hotela Mogorjelo uz rivu, koja je bila simbol rekreacije i zdravih navika. Ulaz na događaj je besplatan i otvoren za sve.

Vikend zdravih navika je u jednu ruku i promocija dosta većeg događaja sličnog karaktera, planiranog za proljeće 2018, koji će biti više edokativnog karaktera u vezi zaštite zdravlja i okoliša. Jedan od ciljeva je da se kroz edukaciju podigne svijest i dobiju zdrave navike u vezi zdravlja i očivanju okoliša.

Na Vikendu zdravih navika će se predstaviti izlagači koji nude usluge/proizvode koje u sebi utjelovljuju zdrave navike. Prema tome, posjetitelji će imati priliku da se upoznaju sa radom Centra Zdravih Navika, te će moći dobiti analizu nutritivnog statusa i sastava tijela kao i nutricionističke i psihološke savjete (basplatno od 15:00 do 16:00h).

Yoga Academy će predstaviti program stress relief te dati savjete u vezi pravilnog disanja, kako bi posjetitelji/ce lakše prebrodili svakodnevne stresne situacije.

Što se tičere kreativne ponude, konjički klub “Vranac" iz Čapljine će predstaviti rekreativno jahanje u prirodi kao i basplatno terapijsko jahanje sa djecom sa potrebnim potrebama. (Vožnja u fijakeru po gradu po promotivnoj cijeni).

Turistička zajednica Čapljinka će na događaju izložiti 12 bicikla, koja se koriste za promociju Ćirine rute u sklopu projekta "Bicikliranjem kroz povijest". Izložena bicikla će svi zainteresirani moći provozati tijekom trajanja eventa.

Ug Tajna Prirode će se predstaviti sa svojim radom u vezi zaštite okoliša, te promovirati rekreativne aktivnosti u prirodi: kampiranje, rafting, evidentiranje biljnog i životinjskog svijeta itd.

UG Nešto Više iz Mostara će predstaviti svoje djelovanje na polju praktične edukacije o permakulturi i organskom uzgoju biljaka, kao i o drugim zanimljivim temama vezanim za okoliš, održivu energiju, zelenu gradnju i sl.

Od proizvoda koji će biti izloženi na Vikendu zdravih navika, a odnose se na zdrave navike posjetitelji će imati priliku da se upoznati se sa proizvodima ''Ingea Bio'' prirodnom kozmetikom za očuvanje ljepote, Mlini pekarnice, Adepto Company, EkoDizajna...

Organizatori se nadaju da će na ovaj način doprinijeti zaštiti zdravlja sugrađana i sugrađanki, kao i sredine u kojoj obitavamo. Obećavaju dobru zabavu, i dosta novih, a korisnih edukativno-informativnih sadržaja.

Kopirati
Drag cursor here to close