Mostar

Studenti besplatno mjerili krvni tlak i šećer u krvi

Akcija besplatnih pregleda organizirana je na kampusu Sveučilišta u Mostaru i trgovačkom centru Mepas Mall.
Lifestyle / Zdravlje | 19. 04. 2021. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru proveli su akciju besplatnog mjerenja krvnog tlaka te šećera u krvi.

Akcija besplatnih pregleda organizirana je na kampusu Sveučilišta u Mostaru i ispred trgovačkog centra Mepas Mall.

Foto: Bljesak.info / Tjedan zdravalja na Sveučilištu u Mostaru

Ovim događajem otvoren je Tjedan zdravlja Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru koji za cilj ima promociju važnosti tjelesnog i mentalnog zdravlja kako među studentima, tako i građanima Mostara.

Foto: Bljesak.info / Tjedan zdravalja na Sveučilištu u Mostaru

Studentski zbor ovim organiziranim događajem želi ukazati na važnost zdravlja. Tjedan zdravlja trajat će pet dana, a njegov program možete pogledati OVDJE.

Glasnogovornik Studentskog zbora mostarskog sveučilišta Danijel Prgomet istaknuo je kako nizom akcija, koje će se provoditi u sklopu Tjedna zdravlja, studentima i ostalim građanima žele ukazati na važnost zdravlja.

- Studentski zbor je svjestan da oni koje on predstavlja, to jest studenti, nisu populacija koja je sklona zdravoj prehrani već su najčešće podložni brzoj hrani. Na ovaj način želimo ukazati na zdraviji život kako bi studenti bolje pazili na svoje mentalno i fizičko zdravlje – izjavio je za Fenu Prgomet.

Kako je planirano, tijekom Tjedna zdravlja, održat će se, uz ostalo, predavanje nutricionistkinje Nevene Ćorić na temu "Kako čitati deklaracije na prehrambenim proizvodima i kako odabrati zdravi proizvod", te predavanje doktora medicine Antonija Markotića "Salutogenezom do zdravlja", dok će se u četvrtak održati Dan sporta.

Kopirati
Drag cursor here to close