Ministar kaže

Sve strance koji odbijaju nositi maske treba izbaciti iz zemlje

Ministar zdravstva Tajlanda Anutin Charnvirakul je izjavio da sve strance koji odbijaju nositi maske zbog širenja smrtonosnog korona virusa treba izbaciti iz zemlje.
Lifestyle / Zdravlje | 07. 02. 2020. u 15:18 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar zdravstva Tajlanda Anutin Charnvirakul je izjavio da sve strance koji odbijaju nositi maske zbog širenja smrtonosnog korona virusa treba izbaciti iz zemlje.

"Ti strani turisti, a to treba kazati i veleposlanstvima i tajlandskom narodu, ne žele nositi maske", rekao je ministar novinarima nakon što je u okviru kampanje protiv širenja virusa podijelio maske na ulicama Bangkoka.

Posebno je kritizirao ljude koji dolaze i europskih zemalja.

"Kada im ponudimo maske, jednostavno ih ne uzimaju. Zbog takvog ponašanja treba ih izbaciti iz Tajlanda. Uopće ne pokazuju da su zabrinuti zbog cijele situacije. Kineski narod, Azijci, svi uzmu maske za lice. Ali Europljani, oni su nevjerojatni. Kako mogu znati da oni ne šire virus", kazao je Charnvirakul.

Kasnije se ipak ispričao putem društvenih mreža, kazavši da je u jednom trenutku izgubio strpljenje zbog nekolicine stranaca iz Europe koji su odbili nositi maske te dodao da svi najozbiljnije moraju shvatiti cijelu situaciju kako bi se što prije spriječilo dodatno širenje korona virusa.

Od posljedice zaraze korona virusom u Kini preminulo je 637 osoba, a zaražena 31.161. U posljednja 24 sata preminule su 73 osobe, dok su zabilježena 3.143 nova slučaja zaraze.

Kopirati
Drag cursor here to close