Komentirao Košaračevu izjavu

Skočibušić o neiskorištenim cjepivima u skladištima

''Moramo to imati i čuvati jer se radi o drugoj dozi za ljude koji su primili prvu i čekaju revakcinaciju'', kazao je.
Lifestyle / Zdravlje | 08. 07. 2021. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Siniša Skočibušić potvrdio je izjavu ministra Košarca da se u skladištima nalazi određen broj cjepiva.

''Moramo to imati i čuvati jer se radi o drugoj dozi za ljude koji su primili prvu i čekaju revakcinaciju'', kazao je za Avaz Skočibušić. Prema njegovim riječima, nije baš siguran koliko se ministar Košarac razumije u imunizaciju.

Podsjetimo, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac u izjavi za BHRT kazao je da u skladištima imamo određen broj cjepiva.

''Imamo statističke podatke koji ukazuju na činjenicu da imamo dosta neiskorištenih cjepiva u skladištu. Treba pitati ministricu Gudeljević šta zna o tome'', rekao je Košarac.

Skočibušić je dodao da je tek jučer stigla pošiljka cjepiva „Sinopharm“.

''Naravno to je istovareno i kreće podjela, prije nije moglo. Danas ide podjela'', istaknuo je.

Na pitanje o dozama za revakcinaciju, Skočibušić je odgovorio da je obvezno čuvanje doza za građane koji su primili prvu. Kazao je kako su neki dijelili druge doze za revakcinaciju kao prve.

''Znam da su neki, namjerno neću da govorim tko su, ali dijelili su druge doze za revakcinaciju kao prve. Onda je došao trenutak da se izvrši revakcinacija i naravno suočili su se s manjkom. Onda su nama slali pisma da osiguramo drugu dozu za revakcinaciju. E to je ono što se događa kad se vrši pritisak'', naglasio je Skočibušić.

Kopirati
Drag cursor here to close