Koronomanija

Skočibušić: Epidemija bi se mogla stišati do srpnja

Skočibušić je rekao kako će se ''stanovništvo prokužiti, virus će oslabiti pa ćemo to nekako riješiti''.
Lifestyle / Zdravlje | 15. 04. 2020. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U našem disperznom sustavu s visokim stupnjem ljudskih prava, sigurno je da neće baš tako učinkovito ići, kao u Kini. Ne bih želio govoriti loše vijesti, ali nisam siguran da ćemo mi tako brzo riješiti epidemiju. Moje je mišljenje da bi se do srpnja mogla stišati epidemija'', rekao je dr. Siniša Skočibušić, specijalist epidemiolog sa SKB Mostar gostujući na televiziji Herceg-Bosne.

Upitan kada će prestati epidemija koronavirusa i koliko su utemeljene tvrdnje da će se širenje koronavirusa zaustaviti s dolaskom toplijeg vremena Skočibušić kaže da ne vjeruje da će BiH biti uspješna onoliko koliko je to Kina.

''Ako uzmemo da se u kineskom Wuhanu sredinom prosinca pojavila epidemija, a prije 10-ak dana tek su javili da nemaju novih slučajeva. Vlasti u Kini koje su poznate po visokom stupnju organizacije i središnjeg upravljanja s jednoga mjesta, uz ograničeno poštivanje ljudskih prava, sigurni smo da su oni za jedno 4 mjeseca uspjeli ograničiti epidemiju'', rekao je Skočibušić.

Dodao je kako će se ''stanovništvo prokužiti, virus će oslabiti pa ćemo to nekako riješiti''.

Video: RTV HB | dr. Skočibušić: Vjerujem da će koronavirus biti zaustavljen do srpnja


''To je nekako prognoza koju bi ja osobno dao'', napominje Skočibušić.

Rekao je da postoji skupina stručnjaka koji govore da će se epidemija nastaviti na jesen.

''Činjenica je da sada i na južnoj polutci zemaljske kugle gdje je potpuno drugo godišnje doba ima puno inficiranih. Činjenica je i da vanjska temperatura zraka ne utiče na virus'', istaknuo je, između ostalog, dr. Skočibušić.

Kopirati
Drag cursor here to close