Ne možete spavati?

Savjeti za lakši san u vrelim ljetnim noćima

Stručnjaci napominju kako postoje brojni čimbenici koji utječu na kvalitetu spavanja.
Lifestyle / Zdravlje | 19. 07. 2021. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako se ljeti za vrijeme velikih vrućina vrtite po krevetu i mučite da zaspite znajte da niste jedini. 

Naime, brojni ljudi imaju problema sa spavanjem u ljetnim noćima. 

Stručnjaci napominju kako postoje brojni čimbenici koji utječu na kvalitetu spavanja.

Tako je idealna temperatura spavaće sobe 21°C, a evo što još može pomoći:

1. Odgovarajući madrac

Jonathan Warren iz tvrtke Time4Sleep kaže da je po velikim vrućinama najbolje imati madrac punjen prirodnih materijalima poput vune, pamuka ili bambusa, prenosi Večernji.hr

"Uz njih dobri su i madraci od gel memorijske pjene nove generacije koji u sebi imaju inteligentnu tehnologiju za regulaciju temperature", rekao je Warren.

2. Čiste pamučne plahte

Voditeljica iz Christy Englanda, Lucy Ackroyd kaže da čiste pamučne plahte mogu pomoći u regulaciji vlage i temperature, te spriječiti znojenje preko noći. 

"Osim toga, među plahtama će vam biti ugodnije nego u pidžamama ili spavaćicama u kojima se ljeti možemo osjećati 'zarobljeno'",  kaže Ackroyd.

3. Manje svjetlosti

Rolete i zavjese zaustavljaju prodiranje svjetlosti, ali i velike vrućine.

"Drvene žaluzine i grilje izvrsne su za održavanje nižih temperatura u domu, jer drvo djeluje i kao prirodni vodič topline te pomaže zadržati hladniji zrak tijekom ljetnih mjeseci", rekla je za The Sun, a rolete su pak izvrsne za potpuno blokiranje svijetla.

4. Isključeni uređaji

Stručnjakinja za spavanje u tvrtki Sealy Alison Jones kaže da isključivanje električnih uređaja, kao i odlaganje mobitela, može pomoći da se bolje odmorimo po vrućinama.

"Električne utičnice otpuštaju veliku količinu topline i mogu štetiti spavanju, posebno tijekom već toplih mjeseci", kaže ona i savjetuje da se navečer isključe svi nepotrebni uređaji.

Kopirati
Drag cursor here to close