Koronavirus

Saudijska Arabija ponovo uvela policijski sat, Indonezija ima novi rekord zbog koronavirusa

Saudijska Arabija je u subotu ponovo uvela policijski sat koji je na snazi svaki dan od 15 sati
Lifestyle / Zdravlje | 06. 06. 2020. u 14:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon smanjenja određenih ograničenja, Saudijska Arabija je u subotu ponovo uvela policijski sat koji je na snazi svaki dan od 15 sati u drugom najvećem gradu Džedi.

Također je ponovo uvedena zabrana obavljanja namaza u džamijama, javio je ABC News.

Ova odluka je uslijedila nakon što se potvrđeni broj slučajeva zaraze koronavirusom i dalje povećava, uključujući alarmantni skok u broju kritičnih slučajeva.

Kraljevina je zabilježila više od 95.000 slučajeva zaraze, uključujući 642 smrti.

Indonezija prijavila skoro tisuću novih slučajeva zaraze

Indonezija je u subotu prijavila skoro 1.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je novi rekord za zemlju koja je dosad prijavila više od 30 000 slučajeva, nakon što je vlada objavila paket poticaja vrijedan 47,6 milijardi dolara kako bi se stabilizirala ekonomija.

Ministarstvo zdravstva priopćilo je da je u protekla 24 sata bilo 993 novozaraženih ljudi. Indonezija je potvrdila 30.514 slučajeva, uključujući 1.801 smrtni slučaj, što je najveći broj u jugoistočnoj Aziji, javio je AP.

Ministar financija Sri Mulyani Indrawati rekao je da paket stimulativnih mjera vrijedan 47,6 milijardi dolara ima za cilj da ojača zdravstveni sustav, usmjeri više sredstava na socijalnu zaštitu kako bi se povećala potrošnja i pruži poticaje za spašavanje indonezijskih preduzeća od bankrota i spriječi otpuštanje radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close