Mostar

Roditelji zakazali: Na predavanje o djeci i infektivnim bolestima nitko nije došao

Roditelji nisu pokazali interes za predavanje dr. Ive Curića na temu ''Infektivne bolesti i upotreba antibiotika''.
Lifestyle / Zdravlje | 30. 10. 2017. u 19:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na predavanje dr. Ive Curića na temu 'Infektivne bolesti i upotreba antibiotika' u ponedjeljak u Mostaru nitko nije došao.

Predavanje je prvenstveno namijenjeno roditeljima djece vrtićke dobi kako bi se informirali o zaraznim bolestima i upotrebi antibiotika. 

''Htio sam početi od početka, što je to infektivno oboljenje, što je uzročnik, što su zarazne bolesti jer vrtići su jako izloženi zaraznim bolestima. Poznato je da djeca koja ne idu u vrtić samo jednom godišnje obolijevaju, a djeca koja idu u vrtić i do 12 puta godišnje. Kroz ovo predavanje htio sam pokazati gdje je mjesto antibioticima, kako ih uzeti'', rekao je dr. Ivo Curić.

Kaže htio je pokazati kako produžiti vijek antibioticima, te ukazati na post-antibiotsku eru u koju smo ušli.

  / 

Za predavanje su napravljeni i plakati i postavljeni su na vrtiće međutim interesa roditelja očito nije bilo.

''Mi znamo kada djeca krenu u vrtić prolaze fazu malih bolesti i onda dolazi zima pa dođu zarazne bolesti. Danas se događaju jako čudne stvari. Popularnost medija i interneta je učinila to da roditelji misle da imaju stvarna znanja, tako da nam se događa da često imamo zdravstveno zapuštenu djecu. Djecu danima imaju temperaturu, loše se osjećaju, a ne možete prizvati svijest obitelji'', rekla je ravnateljica ustanove Dječji vrtići Mostar Danijela Kegelj.

Kegelj je rekla kako su upravo iz ovog razloga osmislili javne tribine koje bi bile besplatne za roditelje, a na kojima bi roditelji od vrhunskih stručnjaka mogli dobiti istinite i korisne informacije za zdravlje djece. Unatoč tome što interesa za ovu tribinu nije bilo ne planiraju odustati.

''Mi nećemo stati na ovome. I dalje ćemo širiti određene teme za koje mislimo da je vrijedno čuti. Pokušat ćemo doprijeti nekako do roditelja'', rekla je Kegelj.

Kopirati
Drag cursor here to close