Naša djeca

Roditelji traže odgodu sistematskih pregleda mostarskih osnovaca

''Ovim dopisom obraćamo Vam se kao pružateljima zdravstvene zaštite da razmotrite eventualnu odgodu planiranih sistematskih pregleda mostarskih osnovaca''
Lifestyle / Zdravlje | 10. 03. 2020. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga roditelja 'Naša djeca 2014.' zatražila je, na temelju informacija koje su dobili od roditelja članova njihove udruge kao i VR osnovnih škola u Mostaru, da se odgode sistematski pregledi mostarskih osnovaca.

Naime, kako navode, prema dobivenim informacijama od početka drugog polugodišta školske 2019./2020. godine zabilježen je veliki broj opravdanih izostanaka zbog zdravstvenih poteškoća djece.

''Ovim dopisom obraćamo Vam se kao pružateljima zdravstvene zaštite da razmotrite eventualnu odgodu planiranih sistematskih pregleda mostarskih osnovaca a sve na temelju Vaših smjernica i preporuka za pacijente Doma zdravlja Mostar u sezoni gripe'', navode u svom dopisu iz ove udruge.

''Uz sezonu gripe koja je na vrhuncu imamo novonastalu situaciju u regiji vezanu za korona virus odnosno COVID-I9 bolest. Stoga šaljemo par uputa za stanovništvo, ponajprije za korisnike usluga zdravstvene zaštite Doma zdravlja Mostar: 1. Izbjegavajte dolazak u ambulante osim ako je to nemoguće. Svaki boravak u zajedničkim prostorijama duže vremena povečava šansu za infekciju virusom gripe", dio je mjera koje je Dom zdravlja Mostar uputio ranije, a na koje se pozivaju i članovi Udruge roditelja Naša djeca 2014.

Kopirati
Drag cursor here to close