Ni 4 KM

VIDEO | Recept za kućnu pedikuru od dva sastojka

Mnogi se kunu u ovaj 'lijek' za stopala, a sastoji se od dva sastojka koja obično uvijek imamo kod kuće.
Lifestyle / Zdravlje | 13. 06. 2022. u 14:12 Bljesak.info
Milk & Baking Soda Foot Softener | Home Remedy

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već smo odavno uskočile u sandale ili japanke i pokazale svoja stopala svijetu… A ako smo ih preko zime možda zanemarile, onda je velika vjerojatnost da je njihova koža u proljeće bila gruba, suha i tvrda, pukotine na petama i općenito, dojam i nije za čistu peticu.

Možda za prvo otkrivanje svoja stopala počastimo profesionalnom pedikurom, ali često to nije dovoljno da "izdrže" cijelo ljeto. Pedikuru treba ponavljati, a ponekad je jednostavno dovoljno tek dobro omekšati kožu stopala u lavoru kod kuće – stoga ti preporučujemo ovaj jednostavan, a učinkovit 'recept'.

Mnogi se kunu u ovaj 'lijek' za stopala, a sastoji se od dva sastojka koja obično uvijek imamo kod kuće, prenosi Miss7.hr

Potrebno ti je:

• 2-4 šalice mlijeka

• šaka sode bikarbone

• veliki lavor (dovoljno velik da u njega istovremeno stanu obje noge)

Kako napraviti mliječnu kupku

1. Zagrij mlijeko, pazi da ne bude prevruće. Možeš koristiti dvije do četiri šalice, ovisno o veličini lavora, koliko su ti velika stopala i koliko imaš mlijeka kod kuće.

2. Ulij mlijeko u lavor. Važno je da je lavor toliko velik da oba stopala istovremeno stanu u njega i mogu biti sa svih strana potpuno uronjena u tekućinu.

3. Namači prste u mlijeku oko pet minuta, a potom uzmi soda bikarbonu. Lagano pospi kupku.

4. Umiješaj sodu u mješavinu s pomoću stopala.

5. Dobro namoči kožu na dijelovima gdje je tvrđa ili deblja – osobito donji dio peta i područje ispod prstiju. Masiraj tekućinom ta područja – naravno, slobodno koristi i ruke ako je potrebno.

6. Nemoj zaboraviti namakati u tekućini i gornji dio stopala te zglobove – ako nisu dovoljno umočeni, masiraj ih tekućinom. To su dijelovi stopala koja se najviše vide kad nosiš sandale ili japanke.

7. Kad si dovoljno istrljala stopala, udobno se zavali u naslonjač, uključi TV dok se stopala fino namaču.

8. Operi noge toplom vodom i dobro ih posuši. Odmah bi trebala primijetiti kako tvoja stopala sada izgledaju njegovanije i pomlađeno!

Ova kombinacija sastojaka djeluje jer se isti međusobno nadopunjuju. Mlijeko sadrži mliječnu kiselinu koja omekšava kožu. Soda bikarbona pak ima abrazivna svojstva koja uklanjaju suhu i grubu kožu kad se ista omekša.

Kopirati
Drag cursor here to close