Tko bi rekao...

Razlozi zbog kojih muškarci izbjegavaju kondome  

Nelagoda i preveliki kondomi samo su neki od razloga zbog kojih muškarci ne koriste kondome.
Lifestyle / Zdravlje | 24. 10. 2017. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svaki treći heteroseksualni muškarac koristio je kondom tijekom posljednjeg intimnog odnosa s povremenim partnericama, pokazalo je istraživanje provedeno u Australiji. Na temelju tih podataka stručnjaci su zaključili kako je upotreba kondoma u padu.

 I studija australskog Centra za društvena istraživanja otkrila je da manje od polovice (47 posto) ispitanih homoseksualnih i biseksualnih muškaraca baš uvijek koristi kondome u odnosima s partnerima s kojima nisu u stalnoj vezi. To pokazuje da više od polovice muškaraca to ne radi, pišu 24sata.hr.

 Otkrili su i razloge izbjegavanja kondoma:

 nelagoda

smanjen osjećaj ugode

lošiji performans u krevetu

standardne veličine kondoma prevelike su za prosječan penis.

Do nedavno, standardni kondomi morali su biti dugački najmanje 17 centimetara, ali neke studije pokazuju kako je prosječan penis u erekciji za centimetar kraći od toga, a ima studija koje pokazuju da je još kraći.

 ''Ideja je bila da moraju biti dovoljno dugi da pristaju većini muškaraca, a višak se trebao samo zarolati'', objašnjava Debby Herbenick, stručnjakinja za seksualno zdravlje na Sveučilištu Indiana u SAD-u.

 Ona i njezini kolege napravili su studiju na 1661 muškarcu diljem SAD-a i otkrili da njih 83 posto ima kraće penise od standardnih kondoma. Prosječna duljina penisa bila je 14 centimetara.

 Prema globalnom istraživanju britanskih stručnjaka, objavljenih u BJU Međunarodnom magazinu o urologiji, situacija je još kompliciranija - prosječan penis u erekciji dug je nešto malo više od 13 centimetara.

 Stručnjaci za kondome smatraju kako je došlo vrijeme za neke promjene.

 ''Ako su kupovali male kondome, a i dalje su im bili preveliki, to je strašno iskustvo za muškarce'', kaže Davin Wedel, predsjednik Global Protection Corp. iz SAD-a, tvrtke koja se bavi proizvodnjom kondoma.

 Počeli su s prodajom kondoma u 60 veličina - u kombinacijama od deset duljina i devet opsega. Wedel dodaje kako su ih u prvih nekoliko sati prodali u svim veličinama, otkriva New York Post.

Kopirati
Drag cursor here to close